bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets si plácli s Hellebuyckem. Ten se stane šestým nejlépe placeným brankářem v lize

13. července 2018, 19:50

Jiří Sameš

Winnipeg Jets oznámili ve čtvrtek, 12. července, prodloužení smlouvy s brankářem Connorem Hellebuyckem. Finalista Vezinovy trofeje si přijde na základě nového šestiletého kontraktu celkem na 37 milionů dolarů a po pětici Price, Lundqvist, Bobrovskij, Rinne a Rask se stane šestým nejlépe placeným gólmanem v NHL.

„S Hellym jsme vždy počítali jako s budoucí brankářskou jedničkou. Jsme nadšení, že jsme dokázali dosáhnout dlouhodobé dohody,“ zmínil na tiskové konferenci generální manažer Jets, Tim Cheveldayoff.

Koncem července loňského kalendářního roku podepsal Hellebuyck s Winnipegem roční smlouvu na 2,25 milionů dolarů a v sezoně 2017/2018 doslova zářil.

V základní části si totiž připsal v 64 startech 44 výher. Průměr obdržených branek měl 2,36 a procentuální úspěšnost zákroků 92,4. Ve vyřazovacích bojích pak dovedl kanadský celek až do finále Západní konference, přičemž zaznamenal dvě vychytaná čistá konta a bilanci 9-8.

„Podpis smlouvy je skvělý hned z několika důvodů. Hlavně mám ale radost, že můžu být součástí tohoto týmu po dlouhou dobu. Mám to tady rád a věřím, že dokážeme dosáhnout velkého úspěchu,“ řekl Hellebuyck.

Za svou kariéru má nyní pětadvacetiletý americký brankář ve 149i zápasech bilanci 83-41-14, průměr obdržených branek 2,55 a procentuální úspěšnost zákroků 91,7. Za poslední dvě sezony si mimochodem připsal 70 výher, což jej řadí mezi gólmany na osmé místo.

Hellebuyck se stal 1. července omezeně volným hráčem a před podpisem nové smlouvy podal žádost o arbitráž. Jeho cílem bude nyní potvrdit své kvality a ukázat, že nešlo pouze o „sezonní zázrak“.

„Každý zápas se chci předvést v tom nejlepším světle. Hodně od sebe očekávám a chci, aby to všichni věděli,“ hlásí celkově 130. volba draftu 2012.

„Je to dobré pro obě strany. Hned od samého začátku jsme společně toužili dospět k nějaké dlouhodobé dohodě,“ uzavřel Cheveldayoff.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.