bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

John Hynes je novým trenérem Predators

7. ledna 2020, 22:15

Josef Potůček

Predátoři z Nashvillu zůstali bez trenéra jediný den. Necelých čtyřiadvacet hodin po vyhazovu Petera Lavioletta oznámili jméno nového kouče. Stal se jím John Hynes, který byl v průběhu současné sezóny odvolán z pozice hlavního trenéra New Jersey.

Čtyřiačtyřicetiletý stratég se stal po Laviolettovi a Barry Trotzovi třetím koučem v klubové historii Predators. Trenérskou kariéru zahájil úspěšným působením na lavičce Wilkes/Barre Scranton, kde nejprve zastával pozici jednoho z asistentů Todda Reirdena, nynějšího lodivoda Washingtonu, aby jej zde později nahradil. V červnu 2015 pak byl jmenován hlavním trenérem Ďáblů.

Pod jeho taktovkou se Devils po dvou sezónách bez playoff dostali do vyřazovací části 2017-18, kde však nestačili v prvním kole na Tampu Bay. Toho roku se též jeho svěřenec Taylor Hall stal vítězem Hart Trophy. Vše nasvědčovalo tomu, že Ďáblové pod Hynesovým vedením nastartovali úspěšně kýženou přestavbu. Ta však vzala za své v loňském ročníku po opětovné neúčasti v playoff. Špatný vstup do aktuální sezóny pak znamenal konec Hynese na trenérské lavici v Newarku. Celková bilance po čas jeho tamního působení činí 150-159-45.

GM Predators David Poile komentoval Hynesovo angažmá slovy: „John je skvělý mladý trenér, který má zkušenosti s efektivním rozvojem mladých hráčů a úspěšným motivováním těch starších. Jsme nadšeni z jeho příchodu, přičemž jsme si jisti, že se během své kariéry z mnohého poučil a má dostatek dovedností, aby z našeho týmu dostal maximální potenciál.“

Bezprostředně po konci Lavioletta v Nashvillu přišlo jeho jméno na přetřes, přesto se jeho jmenování může pro mnohé zdát poněkud překvapivé. Nelze tak nezmínit, že Poile a Hynes spolu pracovali v americkém hokejovém systému (USA Hockey system), což může být v tomto ohledu důležitým pojítkem. Hynes a Poile se tak nyní budou společnými silami snažit o vylepšení šesté pozice v Centrální divizi.

Začátek éry charizmatického Johna Hynese v Nashvillu začíná dnes v noci, kdy se jeho nový celek střetne s bostonskými Medvědy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.