bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

John Tavares před posledím rokem kontraktu: S Islanders chci podepsat co nejdřív!

11. dubna 2017, 8:15

Michal Sobotka

Konec základní části sledoval z tribuny. New Yorku Islanders jeho kapitán John Tavares kvůli zranění nohy pomoci nemohl. Po dvou letech pro něj tak sezona končí předčasně. Teď přijde na řadu vyjednávání. Šestadvacetileté hvězdě zbývá poslední rok kontraktu.

Před šesti lety nepodepisoval smlouvu jako elitní hráč NHL. I když se v podstatě vědělo, že se jím jednou stane. Pět a půl miliónu dolarů ročně byl stav, který vyhovoval jemu a hlavně i týmu. Teď ale budou Islanders muset sáhnout hlouběji do kapsy. Na druhou stranu jejich kapitán John Tavares nejeví zájem klub opustit. Sám doufá, že se s New Yorkem dohodne rychle.

„Chci podepsat co nejdřív,“ uvedl s 66 body nejproduktivnější hráč Islanders. „Zároveň ale chápu, že se jedná o proces, který většinou nejde vyřešit v první možný den, takže jen přemýšlím nahlas,“ dodal s tím, že v průběhu sezony se mimosezónními věcmi vůbec nezaobíral a soustředil se pouze na hokej. Přitom spekulace se šířily už dříve, ale Tavares je komentoval jen zřídka a když už, tak negativně.

„Nepochybuji, že se domluvíme.“

Teď se blíží svému třetímu vyjednávání o novém kontraktu. Za osm sezon posbíral 537 bodů v 587 zápasech. Tři roky po sobě, po odchodu Švýcara Marka Streita, nosí kapitánské céčko. Jeho situace je velmi podobná té, ve které se loni nacházel Steven Stamkos s Tampou Bay. Také tehdy se hlasitě hovořilo o odchodu. K žádnému ale nedošlo.

Kanadský útočník může – a bude – s klubem vyjednávat dle libosti, ale oficiálně smí smlouvu podepsat až prvního července. Vzhledem k předchozím zkušenostem je téměř jisté, že nebude vyjednávat v průběhu ročníku. „Ze všeho nejdříve se chci rychle uzdravit, což je mojí prioritou. Potom se budu zabývat uplynulou sezonou a tím, co mohu zlepšit individuálně a co týmově,“ prozradil olympijský vítěz ze Soči plány.

Nejistý domov nehraje roli

New York Islanders delší dobu řeší jediný problém, který ale může hrát při podpisech smluv roli. Nemá jistý domov. Po odchodu z Nassau Colisea se usídlil v Barclays Center. Jenže tento stav nejspíš dlouhodobě nevydrží. Ani této nejistoty se ale Tavares neobává. Jeho cílem je vybojovat Stanleyův pohár. „Tomu cíli jsou tu všichni oddaní,“ tvrdil v rozhovoru po sezoně.

Rodák z Mississaugy už dříve ukázal svou věrnost klubu. Prohlásil také, že se vidí v dresu Islanders po celou svou kariéru. Svoje individuální dovednosti často dává stranou a snaží se soustředit na tým jako celek. „Situace je trochu těžší, než si mnoho lidí uvědomuje. Snažím se brát v potaz i práci našeho managementu a různé detaily vyjednávání,“ řekl.

„V New Yorku se ke mně chovají velmi příjemně, takže nepochybuji, že se domluvíme,“ sdělil centr, který si pochvaloval výkony Douga Weighta v pozici kouče. To je další post, na který bude muset generální manažer Garth Snow zaostřit. Pokud tedy bude generálním manažerem. Majitele Scotta Malkina a Jona Ledeckyho totiž čeká první léto, které budou mít kompletně pod patronátem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.