bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Johne, vrať se domů, lákali Tavarese v Torontu. Ten na budoucnost nemyslí

2. února 2018, 15:00

Martin Schwarz

Něco podobného si prožil Steven Stamkos, když v roce 2015 zavítal do Toronta s Tampou Bay. O pár měsíců později mu měla končit smlouva u Lightning a fanoušci Maple Leafs ve spolupráci s řadou médií zaplavili okolí torontského stánku nápisy typu „podepište Stamkose“. Tento čtvrtek nad ránem evropského času přijel do města hokeje další slavný Kanaďan. Tahoun Islanders John Tavares vyrostl nedaleko odtud, i jemu dávají Javorové listy najevo sympatie v případě, že by s Ostrovany neprodloužil.

Po Stamkosovi se Tavares stal hlavním předmětem zájmu organizace. Tedy, abychom byli přesní, předmětem zájmu příznivců a novinářů. Z úst samotného managmentu Leafs se toho moc konkrétního nedozvíte. Spekulace kolem sedmadvacetiletého snajpra a jeho případného působení pod střechou Air Canade Centre nenabraly na větších obrátkách jen proto, že měli Islanders na programu duel s Torontem. Roli hraje i blížící se uzávěrka přestupů. Ta totiž může další vývoj Tavaresovy kariéry hodně ovlivnit. Ví se, že mu bude velmi záležet na budoucí podobě týmové soupisky.

Ontarijskému rodákovi vyprší aktuální šestiletý kontrakt letos v létě, takže už delší dobu míří na Tavaresovu adresu otázky, co hodlá činit dál. Prodlouží v New Yorku na dlouhé roky? Bude souhlasit s kratším kontraktem? Či snad zkusí štěstí jinde? „Myslím, že každý v mé pozici by zvažoval různá kritéria, podle kterých se pak rozhodne,“ řekl na webu nhl.com Tavares. „Musím zvážit úplně vše. Teď chci ale udělat maximum pro to, abychom se dostali do play-off. Zbytek neřeším.“ Mimochodem přiznal, že o své situaci hovořil se zmíněným krajanem Stamkosem, jehož žádal o užitečné rady.

Jednička draftu z roku 2009 nebude na večer v Torontu vzpomínat zrovna ráda. Ostrované dostali v první i druhé třetině po dvou gólech, téměř za polovinu utkání se připravili o šanci na bodový zisk. Jindy ofenzivní parta mlčela, brankáře Frederika Andersena za šedesát minut hry nepřekonala ani jednou, nakonec padla 0:5. John Tavares si však zážitek odnesl už z rozbruslení. Malý fanoušek Maple Lefas mu vyslal jasný vzkaz – přišpendlil na plexisklo ceduli s nápisem: „Johnny, vrať se domů!“ Samozřejmě myslel domů do Kanady, za Toronto hráč s číslem 91 nikdy nenastoupil. Ale co není, může být, že?

Do Toronta znovu v únoru

Nafouknutý mediální zájem a zbožná přání jsou jedna věc, reálné úvahy klubu věc druhá. Generální manažer Leafs Lou Lamoriello zatím mlčí (jak má často ve zvyku) a neplánuje uveřejnit detaily k případnému zájmu o Tavarese. Je si ovšem třeba uvědomit, že trojici mladíků Auston Matthews, Mitchell Marner a William Nylander končí v horizontu příštích sedmnáctí měsíců smlouvy. Tudíž by Lamoriello nejspíš musel jednomu z nich zamávat na rozloučenou. A ne, Matthews to nebude. Otázka tedy zní: jestli se přeci jen John Tavares v létě objeví na trhu s volnými hráči, začne o něm Toronto aspoň uvažovat?

Ačkoli nejproduktivnější hráč a kapitán Islanders jako malý kluk chodil na zápasy Maple Leafs a torontské prostředí kvituje, o změně dresu teď nechce nic slyšet. Především doufá v posun Newyorčanů do vyřazovacích bojů a v to, že si zahraje o Stanley Cup. „Je opravdu neakceptovatelné, na jaké úrovni teď hrajeme,“ posteskl si. „Kdybychom se prezentovali podobným hokejem i nadále, moc utkání asi do vítězného konce nedotáhneme.“

John Tavares zavítal do Toronta v této sezóně poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Islanders se na stejném kluzišti představí už 23. února. Zanechají mu příznivci Maple Leafs nějaký další vzkaz? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.