bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jokerit Helsinky? Puljujärvi odmítá spekulace o odchodu z Edmontonu

7. června 2019, 16:50

Šimon Rogner

Nový Nail Jakupov? Nebo spíše Griffin Reinhart? I taková označení padají v souvislosti s útočníkem Edmontonu Jessem Puljujärvim. Toho si klub s vysokými očekáváními vybral na draftu 2016 z celkové čtvrté pozice, avšak po třech sezónách nemůže být s jeho výkony vůbec spokojen. A v posledních dnech se dokonce spekuluje o jeho možném odchodu do Jokeritu Helsinky.

Čtyři góly a devět bodů ve 46 utkáních za Oilers. Taková je bilance jednadvacetiletého Fina v minulém ročníku, v němž odehrál ještě čtyři utkání na farmě a musel rovněž léčit zranění. Celkově má za sebou ve třech ročnících 139 utkání, v nichž nasbíral pouhých 37 bodů. Což rozhodně není to, co si od jeho akvizice na draftu Edmonton sliboval.

Puljujärvimu navíc vyprší v červenci tříletá nováčkovská smlouva, může se tak stát omezeným volným hráčem (RFA). Bude tak zajímavé sledovat, na jakých podmínkách se s Olejáři dohodne. Podle informací finských médií by ale k podpisu vůbec nemuselo dojít – Puljujärvi by měl být prý rozhodnut podepsat kontrakt s Jokeritem Helsinky působícím v KHL.

Rodák ze Švédska, kterému sezóna skončila v březnu poté, co podstoupil operaci kyčle, však tyto spekulace prostřednictvím svého agenta Markuse Lehta kvapně odmítl. Lehto v rozhovoru pro TSN řekl, že jeho klient nemá změnu svého působiště v plánu: „Jesse je v Edmontonu, kde rehabilituje a trénuje. Cítí se skvěle. NHL je první volbou.“

Experti i fanoušci se vesměs shodují, že je zatím ještě brzo na to Puljujärviho odepisovat. V příštích sezónách bude však muset ukázat, že potenciál, kvůli němuž si ho Oilers vybrali, nebyl jen planou nadějí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.