bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jon Cooper: Nepřistoupili jsme k tomu jako k zápasu finále konference

12. května 2018, 11:00

Vojtěch Balon

Tampu Bay Lightning před konferenčním finále proti Washingtonu mnozí favorizovali na postup do finále Stanley Cupu, první utkání této série ale Bolts absolutně nevyšel. Jejich obrana byla nedůrazná, Andrej Vasilevskij působil nejistě, útočníci jako by byli v první polovině utkání zcela neviditelní.

Když Lars Eller v čase 26:42 vstřelil čtvrtý gól Washingtonu, Tampa měla na svém kontě pouhé čtyři střely na branku. „Oni k tomu přistoupili jako k finále konference, my jako k zápasu 38 v základní části,“ čertil se po utkání šéf domácí střídačky Jon Cooper, jehož svěřenci dokázali alespoň zmírnit porážku snížením na konečných 2:4.

Bolts zřejmě položil do kolen závěr první třetiny, kdy se za stavu 0:1 podařilo Nikitovi Kučerovovi vyrovnat, jeho trefa ale nakonec nebyla uznána, protože na ledě bylo šest hráčů Lightning. Následovalo buly před Vasilevským. Oshie ho vyhrál pro Kuzněcova, který našel na levém kruhu Ovečkina a ten se trefil neomylně, místo stavu 1:1 tak na kostce nad ledem svítilo skóre 0:2.

„Rozhodující okamžik zápasu,“ přiznal washingtonský kouč Barry Trotz. „Bylo evidentní, že jsme hráli v šesti, nemyslím si, že bychom mohli být naštvaní,“ řekl kapitán Tampy Steven Stamkos. „Když ale dostanete gól na konci třetiny, dostane to soupeře na koně,“ dodal.

Ve třetí třetině sice Lightning ožili a Stamkosovi s Palátem se podařilo připravit Bradena Holtbyho o čisté konto, Capitals si ale zkušeně pohlídali vítězství. Nechme se překvapit, jak první zápas ovlivní zbytek série; také první duel druhého kola proti Bostonu Tampa nezvládla (prohrála dokonce 2:6), nakonec ale postoupila jednoznačně 4:1 na zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.