bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jordan Staal má otřes mozku. Nečas šanci nedostane, nahoru jde Fin

7. prosince 2018, 13:30

Jiří Lacina

Stále častěji posílají kluby své hráče na marodku s otřesem mozku. V hokeji asi neexistuje nepříjemnější a nevyzpytatelnější zranění. V Carolině by mohli vyprávět. Ze stejného důvodu už jim tři zápasy chybí Michael Ferland, nyní přibyl Jordan Staal.

Zápis ze středečního utkání Caroliny v San Jose (5:1 pro domácí) stroze uvádí, že „Staal odstoupil ze třetí třetiny kvůli zranění v horní části těla“. Následná informace už má mnohem konkrétnější a smutnější nádech – důvodem je otřes mozku. Podrobnější vyšetření proběhnou doma po návratu z tripu po západním pobřeží. Carolina hraje ještě v pátek v Anaheimu.

Canes už citelně schází zmíněný Ferland, s jedenácti góly s přehledem nejlepší střelcem mužstva. Ve třech zápasech bez něj Carolina uhrála jen bod za porážku v prodloužení, další dva duely padla po základní hrací době. V klubu si jej chválí i za tvrdou hru, které se v dobách vlastní kariéry rozhodně nebál ani současný kouč Hurikánů Rod Brind’Amour.

Kdo čekal, že zranění elitního centra Caroliny otevře dvířka do sestavy Martinu Nečasovi, bude bohužel zklamán. Klub povolal nahoru Fina Saku Mäenalanena. Nečas má ve dvaceti zápasech u Charlotte Checkers na kontě 13 bodů za šest gólů a sedm asistencí. V týmové produktivitě je aktuálně šestý. O pět let starší Mäenalanen nasbíral ve 24 utkáních 11 bodů (4+7).

Finský hokejista působil až do letošní sezóny v domácí SM-lize. V NHL ho v roce 2013 draftoval v pátém kole Nashville, s Carolinou podepsal v květnu smlouvu jako volný hráč. Debut ve vysněné lize by si měl odbýt už v pátek v Anaheimu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.