bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsem nejšťastnější člověk, tohle je odměna za všechno, jásá Kempný

9. června 2018, 8:00

Adam Bagar

Když se Michal Kempný v únoru stěhoval z Chicaga do Washingtonu, určitě v tu chvíli nečekal, že nic lepšího jej po hokejové stránce asi ani nemohlo potkat. Už o čtyři měsíce později kroužil šťastný obránce se Stanley Cupem nad hlavou! "Pořád tomu nemůžu uvěřit. Jsem plný emocí, je to určitě největší okamžik v mé kariéře," líčí ve videorozhovoru pro českou verzi nhl.com.

Kdyby mu takový scénář někdo kreslil ještě před pár měsíci, pravděpodobně by ho považoval za blázna. Rok a půl v zámoří byl pro Michala Kempného pořádným testem trpělivosti. Nejen, že si musel zvykat na nový styl hokeje a jinou roli, ale zároveň na ledě netrávil tolik času, jak by si asi přál. Občas sledoval zápasy dokonce z tribuny.

Situace v Chicagu byla složitá, ve Washingtonu jsem si to užíval

Když jej Chicago v únoru vyměnilo do Washingtonu za volbu ve třetím kole letošního draftu, bylo to pro něj určité vysvobození. „Situace v Chicagu byla složitá. Pak jsem si musel zvykat na nový klub a nové spoluhráče, ale všechno si sedlo, cítil jsem se den ode dne pohodlněji a užíval jsem si to. Jsem tady šťastný a spokojený,“ hlásí.

Michal Kempný si postupně vydobyl pozici vedle elitního obránce Johna Carlsona, v play off nastoupil do všech čtyřiadvaceti utkání, nasbíral v nich pět bodů za dvě branky a tři nahrávky, skvěle si plnil obranné povinnosti a dostával hodně prostoru na ledě. Washington dobře ví, že mu tato výměna vyšla, český bek se stal nepostradatelným.

„Z kluka, jenž byl hokejově spíš při zdi, se vypracoval v obránce, který umí vycítit příležitost. Má výborné vidění, umí si najet do šancí. I když toho v zámoří moc neodehrál, tak je zkušený. Zapadl k nám,“ pokyvuje trenér Barry Trotz. „V tom, jak trénuje, odpočívá, jí, stará se o sebe, se vyrovná nejlepším v lize. Dobrý hráč, výborný kluk.“

A čerstvě i vítěz Stanley Cupu. „Momentálně jsem nejšťastnější člověk. Mohl jsem zvednout nad hlavu nejslavnější hokejovou trofej na světě,“ jásá sedmadvacetiletý zadák. „Všechno zlé je k něčemu dobré. Posílilo mě to. A tohle je ta odměna,“ doplňuje Kempný, který na hokejový grál dosáhl společně s útočníkem Jakubem Vránou.

Důležité bylo, že jsme hráli jako tým, věřili si a vnitřně byli silní

Washington přepsal klubovou historii, až ve své 43. sezoně v NHL dosáhl na vrchol, ve finále porazil nováčka z Vegas 4:1 na zápasy. „Myslím, že velkým klíčem byli Braden Holtby, Alex Ovečkin a Nicklas Bäckström. Tohle jsou velcí hráči, lídři. Ještě důležitější bylo, že jsme hráli jako tým a věřili si. Vnitřně jsme byli silní,“ uzavírá hodonínský rodák.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.