bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsem otevřený výměnám, ale musíme zůstat konkurenceschopní, ví Ken Holland

21. února 2018, 10:20

Vojtěch Balon

Uzávěrka výměn je již příští pondělí a je jasné, že Detroit Red Wings budou opět v roli prodávajícího. Leccos naznačila už výměna brankáře Petra Mrázka do Philadelphie, generální manažer Ken Holland však na druhou stranu nechce kádr zcela rozprodat.

Mrázek se po sezóně stane chráněným volným hráčem, Red Wings by mu tak mohli předložit nabídku v minimální výši čtyř milionů dolarů za sezónu, což je současný plat ostravského rodáka. „To jsme neměli v plánu, proto bylo lepší dostat za Petra alespoň něco,“ komentoval Holland Mrázkovu výměnu do Philadelphie za dvě podmínečné volby v draftu.

„Není mnoho týmů, které shánějí brankáře. Kvůli platovým stropům je klíčem k úspěchu draft, proto chci získat co nejvíce voleb a dát našim skautům více možností,“ dodal zkušený funkcionář. „Bude nám chybět, ale z Philadelphie je nadšený. Má šanci bojovat o play-off, dobře pro něj,“ pravil Mrázkův nyní už bývalý spoluhráč Tomáš Tatar.

Výměna brankáře, který si v posledních dvou sezónách nedokázal vybojovat post jedničky před Jimmym Howardem, je nejspíš jen předzvěstí dalších trejdů. Hned několik kandidátů na Stanleyův pohár už krouží kolem zkušeného beka Mikea Greenea, Holland dostal telefonáty i ohledně bojovníka Lukea Glendeninga.

„Nejsme v takové pozici, jakou bychom si představovali. Abychom se tam dostali, potřebujeme víc voleb v draftu. Chceme získat hráče, kteří nás posunou nahoru v horizontu tří čtyř let. Jsem otevřený výměnám, ale zároveň musíme zůstat konkurenceschopní,“ uvědomuje si Ken Holland.

Před loňskou uzávěrkou výměn si u Red Wings balili kufry Thomas Vanek, Brendan Smith, Tomáš Jurčo a Steve Ott, kdo bude následovat Petra Mrázka a půjde o dům dál nyní?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.