bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsem si jistý, že Point podepíše, hlásí spoluhráč a kamarád Anthony Cirelli

21. července 2019, 5:50

Ondřej Mach

Jedním z hokejistů, který stále nemá jasno o své budoucnosti, je Brayden Point. Útočník Tampy Bay se po sezoně stal chráněným volným hráčem a nový kontrakt doposud nepodepsal. To by se ovšem mohlo brzy změnit, podle Anthonyho Cirelliho, jednoho z nejbližších Pointových přátel, je jasné, že obě strany najdou společnou řeč.

Třiadvacetiletému Pointovi 1. července vypršela tříletá nováčkovská smlouva a jeho statistiky napovídají, že ta následující vyjde floridský celek draho. Point za tři sezony v National Hockey League nasbíral celkem 198 bodů (91 branek, 107 asistencí). V každém ročníku navíc posunul svá bodová maxima.

V tom uplynulém zapsal 92 bodů za 41 branek a 51 asistencí a v bodování Tampy obsadil třetí místo za Stevenem Stamkosem a nedostižným Nikitou Kučerovem. Mimo jiné ale vstřelil nejvíce přesilovkových branek (20) a byl druhý ve statistice plus minus (+27).

„Trochu jsem s ním o pauze mluvil, ale léto je dlouhé,“ říká kamarád Cirelli. „Času na podepsání smlouvy je ještě dost. Jsem si jistý, že se s týmem dohodne.“

Point mezitím může obdržet tzv. offer sheet, tedy nabídku od jiného týmu NHL. Pak už je jen na Tampě, zda se ji rozhodne dorovnat nebo třiadvacetiletého útočníka nechá jít výměnou za volby v draftu.

„Dává góly, tvoří hru a dobře brání,“ chválí svého spoluhráče Cirelli. „Je superrychlý a superchytrý, má tak trochu od všeho.“

O rok mladší Cirelli má za sebou první kompletní sezonu v nejlepší hokejové lize světa. V ní zaznamenal 39 bodů za 19 gólů a 20 asistencí.

„Je to prostě neuvěřitelný hráč, jeden z našich nejlepších,“ uzavírá Cirelli. „Také je to jeden z mých dobrých kamarádů. Řídí náš tým, motivuje nás, dělá všechno dobře. Tvoří velkou část týmu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.