bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsi součástí Flyers, nazvždy. Ve Philadelphii vystoupal pod strop dres Erica Lindrose

19. ledna 2018, 9:00

Martin Zíta

Kanadský útočník Eric Lindros se dočkal jedné z největších poct, jaké se hráči NHL nabízí. Pod strop domácího stánku Philadelphie Flyers, kde Lindros zažil svá nejlepší léta, před pátečním soubojem s Toronto vystoupal dres s jeho osmaosmdesátkou.

Číslo 88 si už ve Philadelphii nikdy nikdo neoblékne, ne že by se dosud hráči po magickém dresu natahovali. Flyers vyvěšením dresu pod střechu domácí arény ocenili jednu z největších postav klubové historie Erica Lindrose.

"Není tajemstvím, že jsem se s Flyers nerozešel v nejlepším. Dnes tu ale stojím a vděčím za to dvěma lidem, manželce Kině a Paulu Holmgrenovi. Oba mě naučili, že v životě se musíte přes některé věci zkrátka umět přenést, zapomenout na dávné křivdy," uvedl Lindros během své řeči. "Ve Philadelphii jsem zažil skvělé momenty, v tomto skvělém městě jsem si našel mnoho přátel a našel jsem také skvělé fanoušky."

"Jsi součástí Flyers a tentokrát je tomu už navždy," zakončil zase svou řeč prezident Flyers Paul Holmgren. Lindros se s Philadelphií rozešel ve špatném kvůli zdravotnímu stavu a pochybnostem ohledně zdravotnické péče, kterou mu klub při zotavování se ze série otřesů mozků poskytl.

V dresu Flyers Lindros odehrál 486 zápasů v základní části s bilancí 290 gólů a 369 asistencí, ke kterým přidal taktéž 946 trestných minut. V roce 1995 si odnesl Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče soutěže a o dva roky později došel s Letci až do finále NHL. Na Stanley Cup však nikdy nedosáhl.

Po angažmá v Pensylvánii se kanadský obr zastavil ještě u newyorských Rangers, v Dallasu a představil se také v dresu týmu svého dětství z Toronta. Symbolicky se v den vyřazení Lindrosova dresu Flyers postavili právě Maple Leafs.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.