bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juniorské zámořské soutěže: Češi a Slováci v zámoří řádili, góly nešetřili

21. listopadu 2018, 10:00

Zuzana Spurná

Talentovaní čeští a slovenští junioři mají za sebou v zámoří velmi produktivní období. Zatímco Safin s Barinkou řádili v dresu Halifaxu, Lauko s Hrehorčákem se stali trefou do černého pro jejich Huskies. Povedený zápas má za sebou také Miloš Roman. Ten si díky tříbodovému představení proti Regina Pats odnesl ocenění pro první hvězdu zápasu. Pětice hráčů ale zdaleka nebyla jedinými hráči, o kterých bylo v zámoří pořádně slyšet.

V posledních čtrnácti dnech se o slovo v kanadsko - americké WHL znovu přihlásil slovenský obránce Martin Bodák. Produktivní bek má letos podobně dobře našlápnuto jako v uplynulé sezóně, kdy v 59 zápasech nasbíral 31 bodů. Letos má ve 25 utkáních na svém kontě už 11 bodů. Tři z nich si připsal právě v minulých dvou týdnech. Nejprve se blýskl gólem v utkání proti Edmontonu, o den později přidal ke gólu i asistenci v zápase s Calgary. Jeho Kootenay Ice to ale na výhru ani jednou nestačilo. 

Dařilo se i českému obránci působícímu ve WHL, a to Filipu Královi. Ten se ve dvojutkání proti Victorii blýskl gólem a dvěma asistencemi. Výraznou oporou svého týmu byl znovu také brankář Jiří Patera. Ten v utkání proti Tri - City Americans předvedl 22 úspěšných zákroků a poradil si i s nájezdy. Zaslouženě tak byl vyhlášen první hvězdou utkání. 

Skvěle se v minulém týdnu dařilo Miloši Romanovi. Slovenský forvard, který v Česku oblékal dres Třince se v utkání proti Regině blýskl dvěma góly a asistencí a i on si odnesl ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. Giants si navíc připsali vysokou výhru 10:4. O den později přidal produktivní útočník ještě tři asistence v utkání proti Everett Silver Tips. Tentokrát však Vancouver těsně podlehl Tips 5:6. 

Trefou do černého se pro Rouyn Noranda stala dvojice Jakub Lauko a Patrik Hrehorčák. Prvně jmenovaný v minulých dvou týdnech doslova řádil, během nich si totiž ve třech zápasech připsal pět gólů a tři asistence. V osmnácti utkáních tak bodoval už jednadvacetkrát. V zápase s Victoriaville byl navíc vyhlášen druhou hvězdou utkání. Ke třem výhrám Huskies pomohl i Patrik Hrehorčák, který si připsal gól a dvě asistence. 

Slyšet bylo v QMJHL také o dvojici Ostap Safin a Marcel Barinka. Odchovanec pražské Sparty si připsal šest bodů za dva góly a čtyři asistence. Z toho čtyřmi body se blýskl v utkání proti Acadie - Bathurst Titan a za gól a tři nahrávky byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Marcel Barinka se v témže zápase předvedl dvěma góly a i on byl za výkon v utkání oceněn, teprve sedmnáctiletý centr si odnesl cenu pro druhou hvězdu utkání. 

I v Ontario Hockey League si organizátoři museli na konci zápasů dávat pozor na výslovnost českých jmen. V utkání Kitchener Rangers zazářil Erik Čermák, ani jeho dva góly a asistence ale jeho Peterborough Petes k výhře nepomohly. Petes se sice museli smířit s prohrou 3:5, Čermák byl ale vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Smutným hrdinou zápasů Erie Otters byl Petr Čajka. Útočník, který v zámoří působí teprve prvním rokem se nejprve postaral o jediné dva góly Otters v ukání proti Owen Sound Attack, poté si připsal dva góly a nahrávku v zápase proti Kitchener Rangers. Forvard se zkušenostmi se švýcarským hokejem byl proti Rangers vyhlášen druhou hvězdou utkání, v obou zápasech se ale musel smířit s prohrami. 

Jednou z hvězd USHL se znovu stal také Martin Pospíšil. Slovenský útočník si proti Des Moines Bukaneers připsal hned čtyři body a výrazně se podílel na výhře Musketeers 5:1. Za svým výkon si odnesl ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Na svém kontě má navíc v 16 zápasech už úctyhodných 30 bodů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.