bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Justin Williams dveře do NHL nezabouchnul

24. května 2019, 19:54

Josef Potůček

Rozhodnutí, zdali bude pokračovat v kariéře profesionálního hokejisty, nebo po osmnácti sezónách v National Hockey League pověsí brusle na hřebík, zkušený útočník oddaluje. Jednou věcí si je však nadevše jistý.

V šatně bezprostředně po nezdaru v konferenčním finále svým spoluhráčům slíbil, že pokud se rozhodne odložit svůj odchod do hokejové penze, bude tomu pouze v případě, že přes sebe opětovně přetáhne dres s okem hurikánu.

„Ještě vážně nevím,“ tvrdil Williams před pár dny reportérům sportovního kanálu TSN. „K takovým věcem musíte přistupovat racionálně. V klidu o tom popřemýšlet. Ujistit se, jestli je ve vašich schopnostech opět se mentálně a fyzicky maximálně připravit. Vložit do další sezóny vše, co jsem vložil do té právě uplynulé. Pokud k takovému přesvědčení dospěji, budu tady.“

Sedmatřicetiletý rodák z ontarijské provinční oblasti nevynechal v letošním ročníku jediný zápas, přičemž zaznamenal 53 bodů (23+30), což je bodově jeho nejlepší počin od sezóny 2011-12, kdy ještě v barvách Los Angeles měl na svém kontě o šest bodů více.

Dvouletá smlouva v celkové výši 9 milionů dolarů, na základě které se Williams v létě 2017 po osmi letech vrátil do Severní Karolíny, byla ternem pro všechny zúčastněné. Vedení Hurikánů z něj vytvořilo jakéhosi kmeta mladých hráčů, když jej navíc před tímto ročníkem jmenovala kapitánem.

„Jsem přesvědčený, že to je náš nejdůležitější hráč,“ hodnotil v dubnu Williamse trenér Rod Brind´Amour. „Pro náš mladý tým je požehnáním. Díváte se na způsob, jakým trénuje, jak se na utkání připravuje a samozřejmě na způsob, jakým hraje a v jeho případě je přitom úplně jedno, zdali se hraje přípravný duel nebo zápas číslo sedm. Většina týmů má v kádru podobné hráče, ale my máme v tomto ohledu jednoho naprosto speciálního.“

Roky letí. Z mužstva Caroliny, které v roce 2006 vyhrálo Stanley Cup, nastoupilo do sezóny 2018-19 v NHL již pouze torzo hráčů (Andrew Ladd, Eric Staal, Matt Cullen a Cam Ward). Tehdejší kapitán Rod Brind´Amour se stal koučem. Hokejové kariéry postupně uzavřeli takoví borci jako Doug Weight, Erik Cole nebo třeba František Kaberle. Tragicky zesnulý při leteckém neštěstí u Jaroslavle Josef Vašíček tomu přihlíží z hokejového nebe. A Captain Clutch alias Justin Williams mezitím vážně zvažuje, zdali s mladým talentovaným týmem, který bude zase o rok starší, nesvede další tažení za pohárem lorda Stanleyho. Přeci jen, byla by to úžasná tečka jednoho sportovního příběhu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.