bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kadri o Torontu: Nikdy bych tu zkušenost za nic nevyměnil

3. července 2019, 19:28

Ondřej Mach

Nazem Kadri po deseti letech opustil Toronto Maple Leafs, v úterý se stal součástí výměny s Coloradem. Avs za něj obětovali Tysona Barrieho, Alexe Kerfoota a výběr v šestém kole příštího draftu. Společně s osmadvacetiletým centrem Laviny získaly obránce Calle Rosena a výběr ve třetím kole draftu 2020. A podle všeho to pro Kadriho není lehký odchod.

Už nějakou dobu se o jeho konci v klubu spekulovalo. Generální manažer Kyle Dubas potřeboval uvolnit místo pod platovým stropem, hlavně kvůli podpisu Mitche Marnera a jiných. A nakonec ukázal na Kadriho. 

Hráče, kterého kanadský celek v roce 2009 v prvním kole, jako celkově sedmého, draftoval. Hráče, který v modrobílém dresu s javorovým listem na prsou odehrál celkem 561 utkání a zapsal 357 kanadských bodů za 161 branek a 196 asistencí. 

„Je to těžké,“ uvedl v úterý Kadri. „Toronto bylo mým domovem. Zažil jsem tam spoustu dobrých a horších věcí. Fanoušci se ke mně chovali skvěle… je to těžké.“

Když se ho novináři zeptali, na co je za dekádu v organizaci nejvíce pyšný, odpověděl, že na to, jak se tým, který končil ve spodních patrech tabulky, dokázal dostat nahoru. 

„Sledovat ten vývoj bylo úžasné,“ řekl rodák z Londonu. „Byl jsem tam, když jsme byli jedním z nejhorších týmů v lize. Přechod k jednomu z nejlepších byl dlouhý.“

S Kadrim to však vždy nebylo jednoduché. Šikovný centr má pověst hráče s horkou hlavou, od roku 2013 byl ligou celkem pětkrát suspendován na dohromady 19 zápasů za různé incidenty, jako například zákroky na soupeřovu hlavu. Mimo jiné byl v roce 2015 suspendován za to, že se nedostavil na týmový mítink. 

Suspendaci se nevyhnul ani v posledních dvou sériích play off proti Bostonu, dohromady vynechal osm duelů ze čtrnácti. Toronto obě série ztratilo až v rozhodujícím sedmém zápase, Kadri si však nemyslí, že by problémy s disciplínou vedly k výměně. 

„Vím, že to s tím nemá nic společného,“ ohradil se Kadri. „Vědí, že bych pro své spoluhráče udělal cokoliv. To jsem několikrát ukázal - někdy ne tím nejlepším způsobem - ale moje hlava a srdce byly vždy na správném místě.“

Teď se osmadvacetiletý útočník může těšit na spolupráci s Nathanem MacKinnonem, Gabrielem Landeskogem nebo Mikko Rantanenem. 

„Colorado pro mě bylo atraktivním týmem,“ vysvětlil. „Můžeme být dlouhou dobu ve hře. Těžká rozhodnutí se musí dělat. Tohle bylo jedno z nich.“

Hned po výměně Kadri začal zjišťovat, kdy se do Scotiabank Areny vrátí. Tentokrát už však jako soupeř. 

„Určitě to bude emocionální chvíle. Miluji město. Někdy bylo těžké tam hrát, ale tu zkušenost bych za nic nevyměnil. Navždy za tu příležitost budu vděčný a šťastný. Teď je čas posunout se dál, cítím, že nejlepší roky mám před sebou.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.