bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kam s ním? Fransona lanaří Buffalo, rádo by postoupilo do play-off

29. srpna 2015, 17:00

Tomáš Zatloukal

Buffalské Šavle vzaly přestavbu pěkně od podlahy a rozhodně již na papíře nepřipomínají nekonkurenceschopné mužstvo, ba naopak, o Sabres se dá mluvit jako o černém koni Atlantické divize. Jen těžko lze předvídat, jak si vše sedne dohromady, ale buffalský tým by mohl mile překvapit. Obzvláště pokud ještě provede pár drobných úprav. Třeba tu, o které se mluví posledních pár dní. K Niagarským vodopádům by totiž mohl zamířit Cody Franson.

Je až šokující, že Franson stále zůstává na hráčském trhu. Vždyť je v ideálním věku, drží hůl napravo, což je u obránců často hledaný parametr, a navíc za sebou nemá vůbec špatnou sezónu, byť se mu její závěr příliš nepovedl. Po přestupu od torontských Maple Leafs k nashvillským Predátorům totiž zůstal utopený v týmové hierarchii za Shea Weberem a Sethem Jonesem.

V Buffalu by mohl dostat potřebný prostor, aby ukázal, co v něm je. Mladé mužstvo nemá v defenzívě tu nejtvrdší konkurenci a Franson by možná zvládl vůdčí roli. Minulý ročník zakončil se ziskem 36 kanadských bodů, hned sedmkrát skóroval. Takový zadák se přece nenechává na ocet... Jenže Franson si za to, že stále nikde nepodepsal, částečně může i sám.

Na rozdíl od ostatních, není ochoten podepsat jen roční smlouvu. Dost možná právě proto neskončil u Králů z Los Angeles, kteří si raději plácli s německým bekem Christianem Ehrhoffem. A třeba jej svérázný požadavek připravil i o bostonský dres, Medvědi nakonec možná sáhnou po českém veteránu Marku Židlickém. Okruh zájemců o Fransona se tak povážlivě zúžil, pravděpodobně na jediný klub.

Tím celkem je právě Buffalo, které bylo velmi aktivní, když ještě během základní části přivedlo Evandera Kanea a posléze získalo také Ryana O'Reillyho, Jacka Eichela či uznávaného kouče Dana Bylsmu. Šavle údajně mají velmi blízko k tomu, aby s Fransonem podepsali dvouletý kontrakt. Svou defenzívu by tak notně zkvalitnili, zatím totiž vypadá značně nepřesvědčivě.

Kromě Joshe Gorgese snese přísnější měřítko jen Zach Bogosian. Mark Pysyk ještě pořádně neprorazil a Mike Weber je sice spolehlivý, ale sám o sobě trn z paty nevytrhne. Samozřejmě, nesmíme zapomenout na trumfové eso, které Buffalští drží. Budoucnost defenzívy Sabres je pevně spjata s dalším vývojem Rasmuse Ristolainena. Zkrátka a dobře, pro Fransona by se místo našlo.

U Niagárských vodopádů by s ním mohli pomýšlet, v odvážnějších představách, na postup do play-off. Povede se generálnímu manažeru Timu Murraymu doladit přestup, nebo se do hry ještě vrátí pittsburghští Penguins?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.