bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kanada na olympiádě s hráči NHL? Seguin náhradníkem, Burns by zůstal doma

11. ledna 2018, 16:53

Jakub Prchal

Kanada během čtvrtečního večera představí soupisku pro ZOH v Pchjongčchangu. V ní se bude skrývat bez pochybností mnoho zajímavých příběhů a návratů, vše ale mohlo být jinak, kdyby se nejkvalitnější hokejová liga světa rozhodla přerušit svůj program a poslat své hráče na tradiční hokejový turnaj.

Bez hráčů NHL se olympiáda nebude odehrávat v takovém zájmu pozornosti jako v předchozích letech. Nebude asi také tolik debat o nominaci či nenominaci některých hráčů. Kanadský server Sportsnet vybral pětadvacet jmen, která by přicházela v úvahu v případě, kdyby NHL své hráče uvolnila. Vše je posuzováno dle aktuální formy. 

Útočné formace

Nathan MacKinnon - Connor McDavid - Steven Stamkos

Brad Marchand - Sidney Crosby - Patrice Bergeron

Jamie Benn - Jonathan Toews - Mark Scheifele

Taylor Hall - John Tavares - Mark Stone 

Mimo sestavu: Tyler Seguin, Claude Giroux

Chybí: Josh Bailey, Brayden Schenn, Jonathan Huberdeau, Sean Couturier, Jonathan Marchessault, Mathew Barzal, Sean Monahan, Logan Couture

Změn v útoku by bylo poměrně hodně. Doma by zůstali účastníci posledních velkých turnajů, například Ryan Getzlaf, Corey Perry či Jeff Carter. Místo nich se do nominace dostali špičkoví mladí hokejisté v čele s Connorem McDavidem, který vystrnadil Sidneyho Crosbyho do druhého útoku. Zejména na pozici centra je velký přetlak, Claude Giroux a Tyler Seguin by podle názoru Sportsnetu museli své spoluhráči sledovat pouze z tribuny.

Právě druhá formace se osvědčila na Světovém poháru v Torontu a Kanada by na ni mohla sázet i tentokrát. Tradiční třetí formaci složenou z produktivních hráčů NHL pak doplňuje čtvrtá ve formě letos skvěle hrajícího Taylora Halla, Johna Tavarese či Marka Stoneho. Posledně jmenovaný by v týmu plnil roli hráče na černou práci. Ve spolupráci Johna Tavarese by se hodil jako důležitý prvek při hře v oslabení.

Obranné formace

Duncan Keith - Drew Doughty

Morgan Rielly - Aley Pietrangelo

Mark Giordano - Dougie Hamilton

Mimo sestavu: Marc-Edouard Vlasic, P. K. Subban

Chybí: Shea Weber, Brent Burns, Kris Letang, Colton Parayko, Jake Muzzin, Jared Spurgeon, Brayden McNabb, Jay Bouwmeester

Jistotou v defenzívě je tradičně Duncan Keith, jenž by vyniknul s Drewem Doughtym. Velkým překvapením by byla dvojice Giordano – Hamilton. Oba ale hrají v Calgary velmi dominantně a mají na sebe návyky. Právě rozbíjení stabilních dvojic a nahrazování jich hvězdnými jmény bylo kanadskému národnímu týmu v minulosti vyčítáno nejvíce. Pouze na tribuně by se ocitl účastník několika posledních olympiád Marc-Edouard Vlasic. Ostrouhal by také vítěz Norris Trophy Brent Burns, ale i Shea Weber či Kris Letang. 

Brankáři

Carey Price

Branden Holtby

Mimo sestavu: Corey Crawford

Chybí: Roberto Luongo, Mike Smith, Devan Dubnyk, Martin Jones

Velký oříšek by pro trenéry byla nominace gólmanů. Price ani Holtby sice neprožívají nejlepší sezónu kariéry, přesto by ani jedno ze jmen neudělalo ostudu. Aktuálně by byl nejlepší volbou Corey Crawford, ten se však v současnosti vzpamatovává z otřesu mozku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.