bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kanadská pohádka končí, jak to bude se Stastnym?

21. května 2018, 11:37

Jakub Hromada

Před sezónou věřil Tryskáčům málokdo, v prognózách se pohybovali na hraně postupu do play-off. Nakonec skončili druzí v celé lize po základní části a došli až do finále Západní konference. Značný podíl na tom měl i Paul Stastny.

26. února se při trade deadline stěhoval Paul Stastny do Manitoby za 1.kolo na draftu 2018 a prospekta Erika Foleyho. Hodně se diskutovalo o tom, který z toho velkého množství trejdů byl vůbec ten nejúspěšnější. Jestli to nebyl tento, tak minimálně jeden z nich to být musel. S příchodem amerického útočníka se slovenskými kořeny přišel učitel pro dvojici Ehlers – Laine.

Nejdřív ani nechtěl věřit tomu, že by o něj měl tým jako Winnipeg vůbec zájem. Hned od začátku byl natěšený na spolupráci s mladými hráči. Podle něj je Ehlers vůbec nejrychlejší bruslař v lize a Laine nejlepší střelec.

Po vyřazení z play-off ale visí nad jeho budoucností velký otazník. Jets musí řešit řadu podpisů a to i velkých jmen. Hellebuyck, Morrissey, Trouba očekávají tučnější smlouvy, Armia, Lowry a Tanev s největší pravděpodobností také zůstanou, na první profesionální smlouvu se také těší Patrik Laine.

Na tyto hráče má Kevin Chaveldayoff necelých dvacet milionů, pokud se rozloučí s Enströmem, Matthiasem, Hendricksem a Hutchinsonem. 

A pak je tu Paul Stastny. Každý fanoušek Jets si přeje jeho setrvání v klubu, ale nebude to jen tak. „Nikdy toho nebudu litovat. Jít sem bylo asi nejlepší rozhodnutí v životě. Opět mě začal hokej naplno bavit,“ netajil svoje nadšení z angažmá Stastny.

„Všichni víme, kolik hráčů tady čeká na nové kontrakty. Když jste takto úspěšní, hráči musí být odměněni. O tyhle hráče je potřeba se postarat přednostně. Zaslouží si to. S „Chevym“ (GM Jets) si sedneme a prodiskutujeme to,“ reaguje na otázku o podpisu.

Dvaatřicetiletý centr si v sedmnácti zápasech vyřazovací části připsal hned patnáct bodů za 6 gólů a 9 nahrávek. V sérii s Vegas pomohl ale jen jednou asistencí, a potvrdil tak krizi celého týmu.

„Je to frustrující. Můžete říct, že jste byli lepším týmem, ale to je teď úplně jedno. Tak jako tak, můžeme na sebe být pyšní.“

„Každopádně tenhle tým ještě rozhodně neřekl poslední slovo. Je skvěle poskládaný, mix veteránů, mladých hráčů, talentovaných, tvrdě-pracujících, střelců, tvůrců. Tihle kluci se učí z toho, co vidí. A není to těžké, když kolem sebe máte takové hráče jako jsou Wheeler a Scheifele. To jsou možná dva nejlepší a největší pracanti v lize,“ netajil chválu rodák z Québecu.

Zdali zůstane Paul Stastny u Jets nyní záleží hlavně na jeho ochotě a dovednostech generálního manažera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.