bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kanadské body? 2+24! Henrik Sedin v průměru nevystřelí ani jednou za zápas

29. prosince 2017, 11:00

Vojtěch Balon

Dlouholetý kapitán Vancouveru Canucks Henrik Sedin (na fotce vpravo) vždy platil za skvělého nahrávače, v probíhajícím ročníku je ale rozdíl mezi góly a nahrávkami v jeho statistikách až extrémní.

Sedmatřicetiletý Švéd stále patří k nejužší elitě nahrávačů, 24 asistencí mu v této kolonce stačí na 15. místo v celé NHL. Jen Jaromír Jágr a Joe Thornton mají z aktivních hráčů více gólových nahrávek, ve třech sezónách dokonce Sedin tuto statistiku zcela ovládl.

Co se však vstřelených gólů týče, rodák z Örnskoldviku má na kontě pouhé dva. To paradoxně není zaviněno střeleckou nemohoucností, nýbrž tím, že Sedin skoro vůbec nestřílí. Ve 37 zápasech vypálil jen 27krát, což dělá průměr zhruba 0,73 střel na zápas. Od roku 1997, kdy se tyto statistiky sbírají, měl nižší průměr (0,71) jen Igor Larionov v sezóně 2000/2001!

Veterán ve službách Canucks přitom chodí na přesilovky, dostává fůru střídání v útočném pásmu a když je na ledě, jeho pětka v této sezóně přestřílela pětky soupeře souhrnně 628:402. Sedin přesto nestřílí, v 51% utkáních to nezkusí ani jednou. Jeho produktivitu a přínos pro Canucks to přesto nepošlapalo...

Dvojčatům Sedinovým po sezóně ve Vancouveru končí smlouva a pokud už u Canucks Henrik další kontrakt nepodepíše, v rozlučkovém ročníku velmi ostentativně ukazuje, co mu jde nejlépe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.