bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kane je připraven na novou výzvu. Kdo nahradí Panarina?

24. července 2017, 8:00

Jan Šlapáček

V minulých dvou sezónách patřil Patrick Kane k nejnebezpečnějším útočníkům v celé NHL a velkou zásluhu na tom měl i Artěmij Panarin, se kterým si americký hokejista sedl po všech stránkách. Časy se mění a Kane si bude muset ve společné formaci vytvořit pouto s někým jiným.

Po skončení uplynulé sezóny bylo Chicago hodně aktivní na přestupovém trhu a výrazně pozměnilo svou tvář. Největším šokem byla výměna Panarina, který společně s Kanem tvořil v dresu Blackhawks jednu z nejúdernějších dvojic v lize.

Majitel Calder Trophy z předminulé sezóny se stal obětí platového stropu, se kterým ve Windy City dlouhodobě bojují. Blackhawks se zbavili hráče, který jejich týmu po příchodu z KHL velmi pomáhal při střílení gólů a hlavně posunul na vyšší výkonnostní stupeň i Kanea, který výměnu svého parťáka pochopitelně nenese lehce.

„Lhal bych, kdybych říkal, že nejsem zklamaný. Artěmij je skvělý kluk, měli jsme spolu na ledě neuvěřitelnou chemii," rozvykládal se americký útočník. "Každý večer bylo zábavné s ním hrát. Rozhodně mi to bude chybět," dodal Kane, kterému bude muset nyní kouč Quenneville hledat nového kolegu do lajny.

Sharp nebo mladíci?

Nahradit Panarina bude pro každého hráče tvrdý oříšek. Podle zámořských novinářů se tohoto úkolu nejspíše chopí navrátilec Patrick Sharp, který s Kanem dříve již hrával a bude si chtít vzpomínky na tuhle dobu po nevydařené sezóně v Dallasu připomenout.

Co si o této možnosti myslí sám Kane?

„V minulosti se nám spolu hrálo dobře. Ale kdo ví, co se stane. Klidně mohu mít lepší chemii se Schmaltzem či Hartmanem. Každopádně se těším na novou sezónu a další výzvu," řekl odhodlaně útočník, od kterého se toho bude znovu hodně čekat.

S kým bude nakonec Kane ve formaci se dozvíme až v říjnu. Kouč Quenneville ale jistě udělá sestavu tak, aby se jeho neproduktivnějšímu hráči dařilo stejně jako v minulých letech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.