bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kapitán Windsor Spitfires z OHL Aaron Luchuk hledí vstříc NHL

7. listopadu 2017, 17:30

Michal Janoštík

Spousta mladých nadějí se do NHL dostává z mládežnických či nižších lig. Jednou takovou je i OHL, ve které hraje tým Windsor Spitfires, jehož kapitánem je Aaron Luchuk. Jeho jméno ještě pravděpodobně několikrát uslyšíte, tak si jej dobře zapamatujte.

Dvacetiletý Luchuk je momentálně nejlépe bodovaným hráčem v lize poté, co v osmnácti zápasech dal osmnáct gólů a na dalších patnáct přihrál. Pokud by tak pokračoval, mohl by dosáhnout na metu 130 bodů.

Šikovný Kanaďan ale umí hrát i dozadu a je tak komplexním hráčem, po kterém zcela jistě brzy sáhne nějaký tým z NHL. Jeho čísla se navíc sezónu od sezóny zlepšují.

V první sezóně měl 23 bodů, poté 53, v minulé 60 a letos, zdá se, s přehledem zaútočí na magickou stovku. Centr Windsor Spitfires těží hlavně z dobrých přesilovek, ve kterých dal šest branek, další dvě přidal ale i v oslabení, ve kterém je nepostradatelným článkem svého celku.

Jeho procentuální úspěšnost na vhazování je 59,8%, ale šikovný centr dokáže hrát klidně i na křídle. Čísla jsou skvělá, nabídka smlouvy v NHL zatím ještě nepřichází. A co na to říká sám hráč?

Osmnáct gólů v osmnácti zápasech, to je skvělý start sezóny. Čím to je, že se vám tak daří?

„Puky se ke mně odrážejí, při takové úspěšnosti musíte prostě mít i trochu štěstí. Stojí za tím i hodně tvrdé dřiny v létě, která mi pomohla. Navíc mám skvělé spoluhráče, kteří mi pomáhají na křídlech a celý tým prostě šlape. Hrajeme dobře a překvapili jsme již nejeden tým. Hlavně v tom musíme pokračovat.“

Starší hráči, kteří nemají smlouvu s týmem v NHL, toho musí většinou předvést více, než ti, kteří již kontrakt podepsali. Myslíte si, že vás čeká ještě hodně práce?

„Určitě to tak je. Cítím, že i mě si možná tolik nevšímají. Je však na mně, abych jim dokázal, že si své místo zasloužím. Musím makat dál a doufat, že to klapne.“

Byl jste na kempu Vancouver Canucks. Co jste si z něj odnesl?

„Ukázalo mi to, co musím udělat pro to, abych se dostal na vyšší level. Otevřelo mi to oči a začal jsem ještě více makat. Byla to nesmírná čest, dostat takovou šanci. Naučil jsem se hodně a chtěl bych to letos potvrdit.“

Proč si myslíte, že by vám týmy měly dát šanci na to, abyste s nimi podepsal?

„Řekl bych, že přináším mnohem více, než jen ofenzivní schopnosti. Soustředím se hodně i na hru v oslabení a na obranu jako takovou. Jako tým jsme na tom skoro nejlépe v celé soutěži. Myslím si, že klub, který by mě podepsal, by získal více než jen hráče, který se dokáže prosadit, ale také hráče, který umí bránit a eliminovat šance elitních formací soupeře.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.