bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kapitánova krev rozhodla zápas i sérii. Zku*vený vtip, zlobil se Marchessault

24. dubna 2019, 18:34

Matěj Hodoval

Na tuto noc budou vzpomínat nejen hráči San Jose do konce života. Žraloci dokázali takřka nemožné, když ve třetí části dokázali během čtyř minut a jedné vteřiny otočit vývoj zápasu z 0:3 na 4:3. Vše odstartoval krvavý moment, o němž se bude mluvit ještě dlouhou dobu.

Do konce třetí periody (a vzhledem ke skóre 3:0 ve prospěch Vegas také mnozí předpokládali, že i do konce utkání) zbývá téměř jedenáct minut a po levici Marc-André Fleuryho se nad kruhem pro vhazování sklání Joe Pavelski a Cody Eakin.

Zde celý obrat začal.

Kapitán Žraloků inkasuje po vyhraném buly krosček od centra Vegas, ztrácí rovnováhu a po postrčení od Paula Stastného padá k zemi. A pohled to byl vskutku nepříjemný. Pavelski se udeřil do hlavy a zanechal po sobě na ledové ploše krvavou stopu.

Za pomoci týmového lékaře a spoluhráče Bunse, Thorntona a Kanea opouští domácí osmička zápas. Vzápětí ale přichází pro San Jose náplast a možnost, jak se za kapitána pomstít. Eakin totiž za svůj zákrok obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

„Je to srdce tohoto týmu, vidět ho jít takto dolů a trpět pro nás bylo srdcervoucí. Skoro vás to rozbrečí, protože ho doopravdy milujeme. Nikdy nechcete vidět takto spoluhráče,“ vyprávěl Joe Thornton, jenž svému kolegovi pomáhal z ledu. Jeho gesto, když Pavelskému cestou držel ručník na krvavé ráně, mluvilo za vše.

Pětiminutová početní výhoda a touha vybojovat postup pro kapitána Žraloky semkla. Motivované San Jose na nic nečekalo a pouhých sedm vteřin přesilové hry stačilo svěřencům Petera DeBoera na první varovnou branku. Logan Couture trefil zápěstím přesně to, co potřeboval a významným pohledem na radující se lavičku spoluhráčů jakoby říkal, že tady je ten první krok.

Druhou ránu zasadil jeden z tahounů Sharks, česká forvard Tomáš Hertl, jenž výbornou tečí nedal Fleurymu žádnou šanci. SAP Center se otřásalo v základech, všichni byli na nohou.

Muž, který stíhací jízdu započal, se také postaral o vyrovnání. Naprosto šokovaná obrana Golden Knights nedokázala pokrýt Logana Couturea ani podruhé a Kanaďanův nápřah znamenal stav 3:3.  

Velkolepý obrat z 0:3 na 4:3 pak dokonal muž zápasu. Kevin Labanc ke třem gólovým asistencím přidal i vstřelenou branku. Labanc se se čtyřmi kanadskými body stal vůbec prvním hokejistou v historii National Hockey League, kterému se v rozhodující sedmé bitvě podařilo během jedné třetiny čtyři body zaznamenat.

Divočina pokračovala i nadále, Rytíři se totiž dokázali z obrovské facky oklepat a Jonathan Marchessault sedmačtyřicet sekund před koncem třetí části poslal duel do prodloužení. 

V něm se opět radovali Sharks. Erik Karlsson geniální přihrávkou našel Barcleyho Goodrowa, jenž svůj nájezd z pravého křídla korunoval zasunutím puku za hostujícího gólmana. „Měl jsem čerstvé nohy. Viděl jsem postavení obránce a říkal jsem si, že bych se za něj možná mohl dostat. Samozřejmě Erik je hráč světové extratřídy a dokázal mi nahrát,“ popisoval pravděpodobně dosud svůj největší moment kariéry Goodrow.

Frustrace byla na straně poražených pochopitelně znát, v pozápasovém rozhovoru se neudržel útočník Jonathan Marchessault. 

„Opravdu doufám, že je Joe Pavelski v pořádku, nikdo samozřejmě nechce něco takového vidět. Ale tohle je snad zku*vený vtip. Pět minut za toto? Vážně, co je to? Obrovské zklamání, změnilo to celý zápas. Je to trapné,“ nechápal Marchessault. 

„Neberte mě špatně, já jsem velký fanoušek Pavelského, je to skvělý hráč a doopravdy doufám, že je v pořádku, ale takové vyloučení? Vtip.“ 

Ať už měla být výše jakákoliv, v play-off zkrátka vedení 3:0 ve třetí třetině sedmého utkání nesmíte ztratit. A už vůbec ne vedení 3:1 na zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.