bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kariéru chci zakončit ve Vegas, říká Marc-André Fleury

9. června 2018, 10:55

Lukáš Podleśny

Vegas mají za sebou naprosto snovou první sezónu v NHL. Skvěle si vedli v základní části a nakonec to dotáhli až do finálových bojů o Stanley Cup. Celý tým plný odvedl kus práce, nicméně jeden hráč měl na skvělém play-off největší zásluhu. Byl jím brankář Marc-André Fleury.

Když si Fleuryho v rozšiřovacím draftu vybralo Vegas, ozývaly se hlasy, že už je gólman přece jenom starý. Jenže už v základní části se brankář Golden Knights předváděl ve výborném světle. V úvodu jej sice zbrzdilo zranění, avšak Fleury stihl odchytat 46 zápasů, ve kterých si připsal 29 vítězství. Navíc z gólmanů, kteří odchytali aspoň čtyřicítku zápasů, měl Fleury druhou nejlepší úspěšnost zákroků.

„Jsem hrozně zklamaný, že je sezóna u konce. Zní to trochu šíleně, že už nebudeme hrát další zápas. Byla to skvělá sezóna, skvělá zkušenost. Jsem pyšný na to, že jsem součástí tohoto týmu,“ vyjádřil se po neúspěšném finále třiatřicetiletý gólman.

Již příští sezónu končí Fleurymu čtyřleté smlouva, avšak po letošních výkonech má rozhodně právo na požadování nového kontraktu. Přeci jenom brankáře, který vám odchytá play-off s úspěšností 92,7 procent a průměrem 2,24 inkasovaných branek na zápas, jen tak neseženete a rozhodně jej nechcete pustit jako nechráněného volného hráče. Nicméně sám kanadský brankář nemá v úmyslu odcházet někam jinam.

„Je to zvláštní, před rokem jsem slýchal, že začínám být příliš starý. Stalé mě hokej baví. Vegas mi dalo příležitost dělat to, co miluji, a já už nechci jít nikam jinam. Přeji si, abych zde mohl zakončit svou kariéru“, řekl vítěz tří Stanley Cupů.

Jestliže Fleury potvrdí svá slova, rozhodně nemůžeme očekávat, že by se před některou z dalších sezón stěhoval jinam. Smlouva mu sice příští rok končí, nicméně zdá se celkem jasné, že nějaký ten pátek ještě Fleuryho v dresu Golden Knights budeme vídat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.