bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Karlsson nevyloučil změnu dresu. O nové smlouvě se bude radit s Doughtym

2. prosince 2017, 10:30

Petr Sumbal

Ještě má víc než rok čas, ovšem už teď má hokejový obránce Ottawy Erik Karlsson co se týče své další smlouvy více méně jasno. Chce si říct o lepší peníze, než je jeho současných 6,5 milionů dolarů na sezonu. V případě, že mu Ottawa lepší kontrakt nenabídne, je Švéd připraven změnit dres: „Chci být placen tak, jak si zasloužím a nezáleží mi na tom, kde to bude,“ pověděl Karlsson.

Jak se vůbec dostala nová smlouva Karlssona do řečí, když mu ta stará končí až v létě 2019? Může za to jiný hvězdný obránce Drew Doughty, kterému vyprší smlouva v témže roce. Doughty při rozhovoru pro web theathletic.com prozradil, že při vyjednávání o novém kontraktu se bude chtít inspirovat právě Karlssonem.

„Určitě se chystám pobavit s Karlssonem, abych zjistil, nakolik peněz se vidí on,“ prozradil obránce Los Angeles. „Tím pádem zjistím, na jaké peníze bych mohl dosáhnout i já. Nevím, jestli podepíše znovu s Ottawou, stejně tak nevím, zda já podepíšu u Kings. Nikdy nevíte, co se může stát,“ odstartoval obránce vlnu spekulací.

„Chci být placen tak, jak si zasloužím.“

A co na to Švéd? Jeho reakce byla podobná jako ta Doughtyho. „Chci být placen tak, jak si zasloužím a nezáleží mi na tom, kde to bude,“ nevyloučil Karlsson změnu dresu. „Ale v Ottawě se mi líbí, cítím se tady dobře, zatím jsme tu strávil celou kariéru,“ uklidnil vzápětí situaci dvojnásobný vítěz Norris Trophy, ceny pro nejlepšího obránce NHL. „Když ale dojde na jednání, tak se já, stejně jako klub, budeme poohlížet i po jiných případných variantách.“

Karlsson si bude jistě chtít říct o větší smlouvu, než je ta současná, která mu pro letošní sezonu zaručuje 6,5 milionů dolarů. Sedmadvacetiletý obránce je v současné chvíli až jedenáctým nejlépe placeným obráncem v NHL. Nejvíc bere mezi beky P.K. Subban, ten je placen Nashvillem devíti miliony za sezonu. Jak Karlsson, tak Doughty, by si mohli říct o podobnou sumu.

Za svou zatím devítiletou kariéru v zámoří nasbíral Karlsson v 574 zápasech 473 bodů. V současném ročníku zatím odehrál osmnáct utkání a má na kontě sedmnáct bodů.

A telefon Doughtymu Erik Karlsson určitě v budoucnu nepoloží. „Myslím, že jsme na stejné lodi. Až přijde na věc, určitě se spojíme a promluvíme si spolu o tom, jak situaci oba vidíme a jak bychom mohli postupovat.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.