bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kasperi Kapanen je mimo hru, Torontu bude chybět dobu neurčitou

14. března 2019, 16:38

Ondřej Mach

Na konci února se zranili obránci Jake Gardiner a Travis Dermott, teď Toronto přišlo o dalšího hráče. Kasperi Kapanen bude Maple Leafs chybět kvůli otřesu mozku, doba jeho návratu zatím není známá.

Dvaadvacetiletý útočník nezasáhl ani do nočního utkání proti Chicagu Blackhawks, důvodem jeho absence je podle všeho otřes mozku. Jeho návrat není časově vymezený. 

Kapanen se na ledě z preventivních důvodů neobjevil ani v pondělí, kdy Maple Leafs prohráli s Tampou vysoko 2:6. Mladý Fin v letošním ročníku nasbíral celkem 42 bodů (19 branek, 23 asistencí), potřeboval na ně 68 utkání. Společně s Andreasem Johnssonem je na čtvrtém místě v počtu vstřelených branek (19), pátý v celkovém bodování Toronta a na svém kontě má dva góly v oslabení (nejvíce z týmu). 

„Kapanen je velmi rychlý, obrovsky pracovitý a je skvělý do oslabení. Teď dostane příležitost někdo jiný,“ řekl kouč Toronta Mike Babcock po středečním ranním rozbruslení. „Nastupoval s Austonem Matthewsem, teď s ním hraje William Nylander, který musí příležitost chytit za pačesy. To stejné platí pro hráče, kteří v sestavě nejsou,“ dodal. Nylander si s Matthewsem a Johnssonem zahrál v jedné lajně podruhé za sebou. 

Finský útočník byl v roce 2014 draftován Pittsburghem v prvním kole, jakožto celkově 22. v pořadí. Do kanadského celku se dostal jako součást výměny Phila Kessela 1. července 2015. Za svoji kariéru odehrál v NHL 123 utkání a zapsal 52 bodů (27 branek, 25 asistencí).

Dalšími zraněnými jsou Jake Gardiner, kterého trápí zranění zad a Travis Dermott, jenž má zase problémy s ramenem. Toronto (42-23-5) je momentálně na třetím místě Atlantické divize, čtyři body za druhým Bostonem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.