bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kat bývalých spoluhráčů. Toffolimu se proti Vancouveru daří

22. ledna 2021, 16:00

Matěj Hodoval

Duely hráčů proti svým bývalým klubům bývají vždy trochu peprnější, než klasická utkání. Proti Vancouveru, ve kterém ještě vloni působil, se už jako člen Montrealu dvakrát vytáhl útočník Tyler Toffoli.

Loňský rok byl pro Toffoliho hokejovou kariéru dost netradiční. Poprvé totiž v rámci National Hockey League změnil dres, když se po necelých osmi letech stěhoval z Los Angeles do kanadského Vancouveru. 

Za své krátké působení u Kosatek zaujal. V deseti zápasech základní části nasbíral stejný počet bodů, v play-off pak přidal ještě dva góly a dvě asistence v sedmi startech. Není tedy divu, že mnozí příznivci Nucks doufali v jeho setrvání.

Jenže rodákovi z Ontaria na konci ročníku vypršela smlouva a na trhu s volnými hráči ukázal na Montreal. Díky nově vzniklé, ryze kanadské divizi jej však bude Vancouver potkávat trochu častěji. A zatím to ani jednou pro tým z Britské Kolumbie příjemné setkání nebylo.

Poprvé od svého odchodu se se svými bývalými spoluhráči potkal 20. ledna a hned se jim dokázal připomenout hattrickem. Tři góly v jednom utkání se mu podařilo vstřelit počtvrté ve své kariéře v nejlepší hokejové lize světa.

A tomu pátému byl hodně blízko o pár dní později, kdy Montreal nastoupil k odvetě proti Canucks. Toffoli znovu zapsal tři kanadské body, tentokráte ale ke dvěma trefám přidal gólovou nahrávku. Každopádně bilance 5+1 ze dvou vzájemných střetnutí zní fantasticky.

„Kdykoliv se kdokoliv prosadí, všichni jsou z toho nadšení nehledě na to, o koho se jedná,“ řekl ke svým brankám osmadvacetiletý forvard.

Tyler Toffoli měl hokejku také v obou gólech, které v posledním klání Canadiens vstřelili v oslabení. Nejprve v první dvacetiminutovce nahrával Joelu Armiovi, ve druhé třetině poté udeřil při početní nevýhodě sám. 

Montreal má aktuálně na svém kontě nejvíce tref v oslabení z celé ligy. Co se týče postavení v tabulce, vede tradiční klub Severní divizi s osmi body z pěti zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.