bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kde se hraje nejhůř? V Nashvillu, vyplynulo z hlasování hráčů

18. listopadu 2018, 13:00

Martin Schwarz

Celkem 61 hokejistů ze všech jednatřiceti týmů NHL se zapojilo do ankety serveru nhl.com. Otázka zněla jednoduše: pod střechou které haly napříč ligou je nejtěžší nastoupit? Dotazování odpověď zvažovali na základě několika kritérií. Většinou brali v úvahu atmosféru, soupisku soupeře nebo osobní pocity. První místo osadila s počtem 15 hlasů – nikterak překvapivě – nashvillská Bridgestone Arena.

Stánek pravidelně zaplavený žlutými dresy žene zápas co zápas svůj tým za vítězstvím a zároveň deptá soupeře. Své by mohl vyprávět pittsburský brankář Matt Murray, který si při finále Stanley Cupu na jaře roku 2017 prošel hotovým peklem. Během už tak těžké série s Nashvillem mu diváci Predators ještě přitěžovali. Jakmile totiž inkasoval, vyslechl si od nich pokaždé hlasité pokřikování, že to je všechno jen a jen jeho vina.

Pokud si chcete na Murrayho trable z předloňského finále zavzpomínat, můžete se vrátit k našemu někdejšímu článku: Za všechno můžeš ty! Fanoušci Preds pokřikem provokují brankáře Murrayho

„Dav v Nashvillu dokáže být opravdu hlučný,“ připustil útočník Chicaga Patrick Kane, jenž v anketě hlasoval právě pro Bridgestone Arenu. A že má dle čeho hodnotit. Jeho tým se jakožto účastník Centrální divize vydává do Tennessee často. „Skoro to někdy vypadá, že s sebou fanoušci na hokej nosí silné basy, tak moc někdy budova skáče,“ pokračoval jedním dechem. Podobného názoru byl i jeho kolega, útočník Jonathan Toews.

Také hala, která skončila v hlasování na druhé příčce (společně s ní byla druhá pittsburská PPG Paints Arena, pozn. redakce), je spojena s týmem hrajícím Centrální divizi. Šest hokejistů totiž udělilo svůj hlas Bell MTS Place, tedy domácímu prostředí Winnipeg Jets. Ani tato volba asi úplně nepřekvapí. Ačkoli například příznivci Montreal Canadiens či Toronto Maple Leafs by vám oponovali, že na jejich utkáních panuje daleko lepší atmosféra, uslyšíte ve stánku Stíhaček na poměry NHL pořádný hluk.

„Když hrajete zápas na ledě Winnipegu, tak si připadáte, že bruslíte po celou dobu zápasu,“ poklonil se publiku z Manitoby kapitán Colorada Gabriel Landeskog. „Diváci jsou Jets hodně nakloněni a hrají bezpochyby roli v tom, jak Winnipeg hraje po týmové stránce.“

Tavaresovi se nedaří v Pittsburghu

U dalších borců se názory na „nejhorší“ prostředí pochopitelně různí. Matt Duchene nerad vzpomíná na vyhecované zápasy mezi Minnesotou a Coloradem, když ještě oblékal dres Avalanche. Nashvillský Ryan Johansen má obavy z PPG Paints Areny v Pittsburghu. Nepochybně i proto, že z ní Tučňáci v posledních letech udělali těžce dobytnou tvrz. Stejnou arénu jmenoval i John Tavares, jemuž se proti Pens v barvách New York Islanders Pens nikdy moc nedařilo. Za 23 duelů na ledě Pittsburghu posbíral pouze 11 bodů.

A ze stejného důvodu jako Tavares nemá rád Prudential Center v New Jersey hvězda Pittsburghu Jevgenij Malkin. „Na hřišti Devils se nám nikdy nedaří, není to pro nás dobré místo a těžko se tam vyhrává,“ utrousil ruský útočník.

Dále u hokejistů NHL budí respekt bostonská TD Garden (5 hlasů), Scotiabank Arena v Torontu (4 hlasy), Bell Centre v Montrealu (4 hlasy) nebo kalifornská SAP Center (4 hlasy), kde jsou doma San Jose Sharks.

Kompletní pořadí ankety

1. Nashville, Bridgestone Arena (15 hlasů); 2. Winnipeg, Bell MTS Place a Pittsburgh, PPG Paints Arena (6 hlasů); 3. Boston, TD Garden (5 hlasů); 4. Montreal, Bell Centre, San Jose, SAP Center a Toronto, Scotiabank Arena (4 hlasy); 5. Las Vegas, T-Mobile Arena a Chicago, United Center (3 hlasy); 6. New Jersey, Prudential Center, Los Angeles, Staples Center a Minnesota, Xcel Energy Center (2 hlasy); 7. Dallas, American Airlines Center, Brooklyn, Barclays Center, St. Louis, Enterprise Center, Manhattan, Madison Square Garden a Raleigh, PNC Arena (1 hlas)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.