bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo povede Sharks? Nejpravděpodobnější je setrvání Boughnera

5. dubna 2020, 16:44

Matěj Hodoval

Velkou otázkou před nadcházející sezonou San Jose je post na střídačce. Letos se v roli hlavního kouče vystřídali hned dva muži – Peter DeBoer a jeho dočasný nástupce Bob Boughner. Druhý jmenovaný by však v Kalifornii mohl začít i další ročník.

Když 12. prosince minulého roku odvolalo vedení Sharks lodivoda Petera DeBoera, ujal se žraločího kormidla do té doby asistent Bob Boughner. Devětačtyřicetiletý Kanaďan měl být pouze dočasnou volbou, než klub najde DeBoerova nástupce. 

Přestože výsledkově vyloženě nezazářil, dokázal dostat z mladého a zraněními zasaženého mužstva dobré výkony.

Na lavičce Sharks se po odchodu DeBoera radoval ze čtrnácti výher, třiadvacetkrát pak odcházel poražený, z čehož třikrát jeho tým padl v prodloužení. 

V průběhu sezony se však musel vypořádat i s citelnými zásahy do hráčského kádru – zdravotní stav nedovolil pokračovat Tomáši Hertlovi či Eriku Karlssonovi, dlouho byl mimo sestavu také kapitán Logan Couture. Kromě toho byli postupně vyměněni Brenden Dillon, Patrick Marleau a Barclay Goodrow.

„Bob a jeho štáb mají určitě v tomto procesu navrch. My ale máme čas a příležitost. Pakliže máte tolik času, musíte jej využít,“ říká generální manažer Doug Wilson. „Udělali spoustu dobrých věcí, a to je limitovalo spoustu zraněných hráčů,“ dodává.

Sám Boughner se již dříve vyjádřil ohledně své budoucnosti ve slunné Kalifornii. „Mám z toho dobrý pocit. Vzhledem k té férové šanci bych řekl, že jsem ten chlap pro tento tým. Myslím si, že Doug v to také věří, ale nechci za něj mluvit. Každopádně plánuji se vrátit s plánem na další sezonu,“ řekl.

Ať už bude stát na střídačce San Jose kdokoliv, měl by mít na startu ročníku 2020/2021 k dispozici všechny tři zraněné hvězdy. Doug Wilson očekává, že jak Tomáš Hertl (koleno), tak Erik Karlsson (palec) budou připraveni. 

Otazník visí nad Joe Thorntonem. Legendární útočník oslaví na začátku července své jednačtyřicáté narozeniny, přesto by ještě rád zkusil získat vysněný Stanley Cup. Bude to ale v dresu Sharks? „Jako s každým, také s ním si sedneme a situaci na konci sezony probereme. Všichni víte, jak ho vnímáme,“ dodal Doug Wilson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.