bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo prorazí mezi levými křídly? Věřte Drouinovi, Pulkinnenovi nebo Burakovskymu

28. srpna 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Dnes pokračujeme v našem miniseriálu o hokejových nadějích, které by se v sezóně 2015-16 mohly zařadit k ozdobám Národní hokejové ligy. Od pravého mantinelu jsme se přesunuli k levému, kde byla opravdu tvrdá konkurence a potenciálních hvězd by se tam našla celá řada. Nakonec jsme vybrali převážně evropskou pětici, které ovšem vládne nadějný Kanaďan Jonathan Drouin, trojka draftu roku 2013.

Ačkoliv na farmě odehrál jen polovinu základní části, přesto se stal vítězem trofeje Willieho Marshalla pro nejlepšího střelce AHL. Teemu Pulkkinen má nevídaný útočný apetit a v nové sezóně by jej měl naplno prodávat v detroitském dresu. Obzvláště pokud se pro něj najde místo v top six (první či druhé řadě) a dostane k ruce šikovného nahrávače. Ano, nemáme na mysli nikoho jiného než Brada Richardse.

Úspěch mladého Fina bude hodně záviset na tom, zda a jak dlouho bude pokračovat ve své pestré kariéře Johan Franzén, právě jeho místo by mohl Pulkkinen zaujmout. To André Burakovsky má vstupenku do top six jistou, podle plánů washingtonského kouče Barryho Trotze by měl švédský šikula nastupovat vedle cenné akvizice Justina Williamse a ruského démona Jevgenije Kuzněcova, ze kterého se rychle stal jeden z ofenzivních tahounů ambiciózního týmu.

Když je řeč o ambicích, nelze nezmínit Chicago. Obhájce Stanleyova poháru má opět velmi silné mužstvo a bude patřit k favoritům zámořské soutěže. A to i přes odchod dvou levých křídel - Patricka Sharpa a Brandona Saada. Alespoň jednoho z nich totiž nahradí třetí muž našeho žebříčku Teuvo Teräväinen. Ten v play-off vyletěl mezi klíčové hráče Toewsovy party. Umí zahrát na křídle i na centru, čehož hlavní kouč Joel Quenneville jistě využije při svých pověstných taktických manévrech.

Stříbrná příčka patří Anthonymu Duclairovi, o jehož talentu nemůže být pochyb, spíše se zpochybňuje jeho pracovní morálka. Arizona věří, že ji spasí spolupráce dvou D, tedy Duclaira s Maxem Domim. Prvně jmenovaný již naznačil své možnosti v minulé sezóně, před tím, než jej Rangers poslali zpátky do juniorky, nakupil sedm bodů v 18 zápasech. Byť nemá tak vynikající výchozí pozici jako ostatní borci ve vybrané pětce, věříme, že mile překvapí a rychle se prosadí.

Nakonec to nejlepší... Na úspěch dalších mladíků, především pak respektované formace "The Triplets" (Ondřej Palát, Tyler Johnson, Nikita Kučerov) by chtěl navázat Drouin. Za Tampu Bay si odkroutil nováčkovskou sezónu a nebýt přísné výchovy uznávaného lodivoda Jona Coopera patrně by kandidoval na Calder Trophy. U levého mantinelu má hodně rivalů (Palát, Alex Killorn, Cédric Paquette), o místo na výsluní se bude muset porvat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.