bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo vládne NHL v posledních týdnech? Není to ani Seguin, ani Voráček

22. prosince 2014, 15:30

Tomáš Zatloukal

A ani Sidney Crosby, chtělo by se škodolibým kritikům dodat. Kapitána pittsburghských Tučňáků zabrzdily zákeřné příušnice, a tak se kvůli nepěkně nateklé tváři chvíli nezapojoval do nezvykle vyrovnané honby za Art Ross Trophy. Kdo tedy momentálně vyčnívá více než oba borci vzpomínaní v titulku? Vždyť jeden je nejlepším střelcem, druhý zase kraluje nahrávačům, a oba dnes předvedli vynikající výkon! Přesto má NHL většího démona. Nosí na zádech číslo 88 a nedávno vyhrál Conn Smythe Trophy.

Stačily vám předložené nápovědy k uhádnutí odpovědi? Nepochybuji. "Kaner" patří mezi největší ikony světového hokeje, proslul magickými kličkami, nekompromisním tahem na branku (i po barech) a také kreativním myšlením, díky kterému servíruje spoluhráčům přesné pasy. Není náhodou, že bude Patrick Kane společně se svým kapitánem Jonathanem Toewsem od příští sezóny nejlépe placeným hokejistou NHL. Společně pokořili jako první hranici desetimilionového cap-hitu.

Buffalský rodák, který jako malý kluk chodil obdivovat brankářské umění Dominika Haška, aby proti němu o pár lety později proměnil svůj první nájezd v NHL, prakticky již dosáhl všeho, o čem může hokejista profesně snít. Dvakrát získal Stanley Cup, jednou dokonce vstřelil zlatý gól, ve sbírce má zmíněnou trofej Conna Smythe a také Caldera, třikrát si zahrál v All-Star Game. A to je mu, prosím, teprve 26 let!  Jeho dosavadní kariéra je opravdu hodná pozice, z jaké byl Chicagem Blackhawks draftován (1.).

Kane se prosadil i dnes, proti Torontu Maple Leafs bral tři body (1+2)

Nikoliv bezdůvodně se zámořští novináři tázali a táží, jestli Kanea ještě něco žene kupředu. Kde bere novou motivaci po těch všech úspěších a s přislíbenými 84 miliony dolarů? Podobné myšlenky jedině nabraly na aktuálnosti, když obdivovaný forvard odstartoval do ročníku 2014-15 poněkud vlažněji. Za prvních 17 mačů stihl nastřádat slabých 11 kanadských bodů (5+6). Od hvězdného Američana jsme přeci jen zvyklí na vyšší produktivitu. Otázky ohledně motivace přesto přecházel s nadhledem:

"V naší kabině je snadné zůstat vysoce motivovaný, protože spousta hráčů má vynikající přístup a řídí se heslem "Nikdy se nevzdávej". Myslím si, že mě pohání také to, že vím, že mám jenom jednu kariéru a že se hokejem nebudu živit věčně, takže z toho chci vytěžit maximum. Pořád miluju hokej. Jsem strašně rád, že se mojí prací stala hra, kterou tak zbožňuju. Vím, že nic z toho nepřišlo bez práce. Dál na sobě jako celý tým pracujeme a rok od roku se zlepšujeme." Tak pravil pro Yahoo Sports. 

Krátce na to přišla ona vyšší produktivita, či spíše erupce hokejové virtuozity. Od 16. listopadu do dneška, tedy během posledních pěti týdnů, "Kaner" bodově explodoval. V 17 zápasech 11krát rozsvítil červené světlo, navrch přidal 14 asistencí. To dohromady dělá 25 zářezů do statistik. V daném období nebyl nikdo lepší, což je důvod, proč se Kane nenápadně vyškrábal po Crosbyho bok do elitní desítky zmiňovaného závodu o Art Ross Trophy. Klobouk dolů. Že by ovšem šlo o nějaké zásadní překvapení?

Na Kanea si dnes počíhal Roman Polák, dostal dvě minuty

Vždyť v minulé sezóně se dlouho přetahoval s Crosbym o samotné čelo, když předvedl v rozmezí 25 utkání dvě 12 zápasů dlouhé bodové série. Škoda, že poté měl zdravotní potíže a z vysokého tempa polevil. Démon číslo 88 má nekonečný potenciál, jen by to chtělo, aby stabilizoval svou formu. Pak teprve může poprvé pokořit metu 90 a dokonce sta bodů. Povede se mu to již nyní a legitimně se přihlásí do lítého boje, který si pro sebe rezervovali Seguin s Voráčkem, nebo svůj stín opět nepřekročí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.