bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo září a kdo hoří v NHL, když rozhoduje náhlá smrt? Známe hráče a týmy

6. dubna 2020, 16:00

Tomáš Zatloukal

Říká se mu Německý Gretzky. A letos se stal králem NHL. Vládne v produktivitě, je dominantní silou na ledě. Leon Draisaitl, dámy a pánové. Výtečný hokejista vyniká i ve hře tři na tři. Za poslední tři sezony během ní nastřádal už 14 bodů. Nejvíc v celé zámořské soutěži. Vizitka nejefektivnějšího borce mu ale pane neříká.

V čem Draisaitl zaostává? To je nabíledni, stačí se podívat na analytické údaje. Směrem dozadu to od něj v dynamickém a překotném prodloužení není ono.

To samé platí také pro jeho spoluhráče Connora McDavida. Kanadský fantom se sice podílel na 11 rozhodujících akcích, ale spousta gólů soupeře padla za jeho přítomnosti na ledě. V NHL najdete jen pár bruslařů, přes které šlo od podzimu 2017 v prodloužení více tref.

Tabulce, sestavené televizní stanicí TSN z borců, kteří odehráli ve hře tři na tři alespoň 50 minut, tak vévodí Tyler Seguin.

Překonává očekávání v obou směrech. Když je na kluzišti, dává Dallas více gólů a také méně často inkasuje, než předpovídá matematický model. Skutečný Seguinův rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami za 60 minut čistého času je pak naprosto úžasný, gólový diferenciál činí 7.

Druhé místo patří Marku Scheifelemu z Winnipegu, třetí je Mathew Barzal z NY Islanders. Každý z nich (včetně Seguina) ve hře tři na tři za poslední tři sezony bodoval devětkrát.

Zaměřme se nyní na celé týmy.

Úplně na chvostu najdeme Colorado, které doplácí na urputnou snahu Nathana MacKinnona. Ten chce kolikrát rozhodnout tak vehementně, že jeho úsilí je kontraproduktivní a výsledek opačný, než zamýšlel.

S MacKinnonem mezi mantinely inkasuje jeho tým zhruba 8,5 gólu za 60 minut hry tři na tři. Přitom hokejistovi s tak vynikajícím bruslení by tento formát měl vyloženě sedět.

Na špici tabulky najdeme Tampu, což šokuje asi málokoho. Zaujme ale druhé Los Angeles, které dává výrazně více branek, než se od kalifornského klubu očekává. A skvěle si vede také Columbus, pro který platí ta samá charakteristika.

Co zaujalo na tabulkách z dílny TSN vás? Dejte nám vědět do komentářů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.