bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdy zmáčkne Montreal spoušť? Tatar je na odchodu, jeho cenu zvýšil i Zucker

13. února 2020, 12:00

Tomáš Zatloukal

Je tahounem jedné z nejlepších lajn v NHL. Montreal se stal jeho domovem, fanoušci ho milují, v dresu Canadiens exceluje. Jenže "idylka" slovenského hokejisty Tomáše Tatara patrně brzy skončí. Kolem produktivního útočníka krouží vícero zájemců. A Tatar je rozhodně nevyjde lacino.

Habs se po čerstvé porážce od bostonských Bruins dál vzdalují brány play off. Ta mezera už je příliš velká, na osmé Letce z Philadelphie ztrácí osm bodů, navíc odehráli o dva zápasy více. Nejspíše přišla chvíle si definitivně přiznat, že sezona 2019/2020 je ztracena.

Z Montrealu se stane při přestupové uzávěrce takzvaný "seller", tedy prodejce. Z tradičního klubu by se mohli vydat hledat hokejové štěstí jinam nejen Tatar, ale také Ilja Kovalčuk s Jeffem Petrym. Je to ovšem rodák z Ilavy, za něhož by generální manažer Marc Bergevin dostal nejlepší protihodnotu a po němž je největší poptávka.

Právem, vždyť takových hokejistů za takové peníze v NHL nenajdete zrovna přehršel. Tatar se po předloňském příchodu do frankofonního Quebeku herně znovuzrodil a naplno prodává svůj ofenzivní um. Střílí, přihrává, létá po ledě. Za 139 zápasů za Canadiens zvládl 110 bodů! Brilantní bilance, že?

Navrch Tatar vyjde levně, jeho stropová zátěž je 4,8 milionu dolarů (500 tisíc z jeho platu hradí Vegas Golden Knights). K tomu ještě připočtěme, že za stejné peníze bude hrát ještě v příštím ročníku.

Bergevinovi při vyjednávání protihodnoty za Tatara jistě pomůže nedávná výměna Jasona Zuckera. Pittsburgh dal za hráče, který jedinkrát v kariéře překonal metu 50 bodů, 1. kolo v draftu, Alexe Galchenyuka a Canela Addisona.

Slovenský reprezentant se přes stejnou hranici přehnal už potřetí, jeho forma v Montrealu je navíc až neskutečně stabilní a optikou analytických údajů je vskutku mimořádným borcem. Stačí se podívat na jeho Corsi, v něm je druhý nejlepší v celém týmu, přičemž za vše mluví také jeho hodnota CF% rel.  Výtečných 8,6 procenta Tatara řadí na třetí místo v celé NHL mezi hokejisty s alespoň 50 starty!

Dlouho mezi zámořskými novináři panoval názor, že Bergevin dá zájemcům košem, protože je Tatar pro Habs důležitý a v sezoně 2020/2021 by mohl zásadně přispět k postupu do vyřazovacích bojů. Mělo se za to, že by ho přesvědčila jen skutečně mimořádně štědrá nabídka.

Jenže poté, co Zucker vyšel Penguins velmi draho, v Montrealu si mohou diktovat. Za Tatara mohou dostat luxusní protihodnotu. Lepší chvíle ho poslat o dům dál už nepřijde. Zkraje roku 2021 už by byl jen žoldákem s končícím kontraktem. Teď v sobě snoubí více přínosů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.