bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Když hvězdní bratři přehání aneb Jordan nejlepším ze Subbanů

10. prosince 2014, 10:00

Tomáš Zatloukal

Subbanovci. Národní hokejová liga brzy získá po Staalech, Sutterech či Šťastných další hokejový klan, k montrealskému obránci Pernellu Karlovi, známějšímu jako P.K., přibude bostonský brankář Malcolm a také vancouverský zadák Jordan. A právě posledně jmenovaný by měl být, alespoň podle největší hvězdy Canadiens, nejlepším ze sourozeneckého tria z ontarijského Rexdale. Může se naplnit jeho věštba? Dějiny zámořské soutěže jsou proti a stejně hovoří také skauti a další experti.

"Bude z nás nejlepší," pronesl P.K o Jordanovi v rozhovoru pro New Yorker. Toho loni draftoval na 115. místě Vancouver. Podsaditý obránce přišel na řadu až ve čtvrtém kole především kvůli limitující výšce. O jeho talentu pochybuje málokdo, přesto benjamínek slavného rodu nebývá označován za budoucí star světového hokeje. Přeci jen mu chybí patřičné parametry a hlavně jeho hra připomíná bujarý ofenzivní koncert bez výčitek. Nejmladší ze Subbanů je zoufale nezodpovědný, a tak mu na konto skáče jeden mínus za druhým. Zatímco špičkovému útočníkovi něco takového můžeme s přimhouřenýma očima odpustit, u beků se jedná o téměř o smrtelný hřích.

Jordan má dost času, aby svou hru ještě vypiloval (podobně jako Malcolm, který se tuží na farmě Bruins), ostatně momentálně stále působí v juniorské soutěži. Jeho produktivita, se 13 góly je nejlepším střelcem OHL, tak přeci jen znamená pro Canucks jistý příslib. Ale že by v tuto chvíli někdo viděl v Jordanovi budoucího vítěze Norrisovy trofeje? Takový názor zastává jen P.K., to už spíše Malcolm může vybojovat nějaké gólmanské individuální ocenění. Každopádně výrok jednoho z nejlépe placených zadáků v NHL není žádnou výjimkou, nejstarší sourozenec vždy cítí za mladší bratry velkou zodpovědnost a chce jim pomáhat.

Jordan Subban skóruje v přípravě na NHL:

 To samé můžeme vidět u zmíněných Staalů. Eric, uznávaný kapitán Caroliny Hurricanes, kdysi prohlásil, že Jared, benjamínek slavného rodu, je nejvíce talentovaný z bratrského kvartera. Jak skončil, dobře víte. Na farmě patří do průměru, v prvním týmu Canes nastupuje sporadicky. Mediální pozornost si vysloužil snad jen jmenovkou na zádech, loni na jaře Carolina nasadila sourozenecký útok a dala NHL zavzpomínat na československou souhru Antona, Petera a Mariana Šťastných. Eric o Jaredovi nemluvil v superlativech kvůli tomu, že by byl do morku kostí přesvědčený, že z něj skutečně vyroste opravdová hvězda, chtěl ho povzbudit.

Stejný účel měly také podobně laděné výroky Roberta Luonga na adresu Fabia. Luongovi mladší bratři Fabio a Leo v minulosti rovněž snili o gólmanské kariéře. Jenže poměrně rychle vystřízlivěli. Vychvalovaný benjamínek skončil jako spolumajitel italské restaurace, z Lea vyrostl brankářský kouč. Ano, nejstarší sourozenci často přehánějí a nejinak tomu bylo v případě Pernella Karla. Nikdo jim to nevyčítá, naopak se jedná o respektu hodné gesto. A třeba se P.K. neplete a Jordan celému světu ukáže, že byl podceňován neprávem. Jistě se mezi námi nenajde nikdo, kdo by mu parádní kariéru nepřál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.