bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Když hvězdy lámou mužstvu vaz. Burns s Karlssonem dostali Žraloky na pokraj vyřazení

21. května 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Dokáží na ledě dominovat. Diváky zvedají ze sedadel chytrými přihrávkami, prudkými střelami i kurážnými sóly. Jsou patrně dvěma nejlepšími obránci v NHL, pokud přijde řeč na hru směrem dopředu. Brent Burns a Erik Karlsson. Druhý, respektive třetí nejproduktivnější hráč San Jose v letošním play off. Ale také muži, kteří se podepsali pod dvě poslední porážky Sharks.

Pro San Jose představují Karlsson s Burnsem nebývalý luxus.

Marně byste hledali v NHL jiný tým se dvěma tak špičkovými ofenzivními beky. Jenže v posledních dvou zápasech konferenčního finále se St. Louis Blues vynikly také slabé stránky obou uznávaných machrů.

Burns se s pukem občas až příliš mazlí, čehož zkraje partie číslo 4 dokonale využil Alex Steen. Než se vousatý Kanaďan rozhodl, co s kotoučem udělá, už seděl na zadku a puk se po ráně Ivana Barbaševa třepetal v síti.

Výstřední borec je jindy pro Žraloky nadmíru užitečný, ostatně i v play off se drží v hodnocení účasti na ledě v kladných číslech (+4), nicméně v nejhorší možnou chvíli trestuhodně zaváhal.

Stejně jako Karlsson.

Ten v pátém zápase rovněž zavinil úvodní gól v síti Sharks. To když nepovedeným pokusem o přihrávku poslal kotouč o mantinel až na hůl Oskara Sundqvista, který se nerozpakoval, vypálil a skóroval.

"Byl to prostě jen nevydařený pas. Pak se puk odrazil k Sundqvistovi a ten kluk měl štěstí, že to takhle trefil," komentoval situaci Brendan Dillon, jehož se snažil Karlsson prudkou přihrávkou najít.

Společný motiv zaváhání Burnse a Karlssona?

Dvě superhvězdy v obraně San Jose neobstály proti čtvrté lajně Bluesmanů. St. Louis dvakrát za sebou otevřelo skóre díky triu Barbašev, Sundqvist, Steen.

Akce, která začala chybou Karlssona, dokládá jeho největší současnou slabinu. Hráč, který na své pozici dlouhé roky vládl, doplácí na chatrné zdraví a zhoršený pohyb.

Nejspíše značnou část play off hraje navíc se zraněním, patrně třísel. To mimo jiné vede k tomu, že i přes záplavu gólů a asistencí bývá na ledě pro Sharks přítěží. V hodnocení účasti na ledě je na třech záporných bodech.

Nikdo netvrdí, že Karlsson s Burnsem jsou špatní hokejisté.  Vůbec, právem patří mezi největší tváře NHL a mají tři Norrisovy trofeje. Jen poslední dva mače finále Západní konference potvrdily, že občas mančaftu uškodí. A někdy i ve zlomových okamžicích.

V případě švédského mušketýra vše zdůraznilo evidentní výkonnostní omezení kvůli zranění. Ostatně do závěrečné dvacetiminutovky už ani nenastoupil.

I kvůli tomu zaznívají hlasy, že by měl utkání číslo 6 vynechat. Pro San Jose by byl platnější zdravý, byť o poznání méně slavný obránce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.