bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Když je chlapské slovo víc než byznys. Armstrong nechal Fabbriho jít a pod cenou

8. listopadu 2019, 15:00

Tomáš Zatloukal

Že se nechal Doug Armstrong, generální manažer St. Louis Blues, oškubat, když poslal Robbyho Fabbriho do Detroitu? Že ho Steve Yzerman, který od léta buduje kádr Red Wings, vyškolil? Vždyť za často zraněného, leč nesmírně talentovaného útočníka obětoval jen Jacoba de la Rose, méně perspektivního forvarda, jehož bodovým maximem je v NHL 12 zápisů do statistik. Pravda je ale trochu jiná.

Vstřícné gesto, dodržení chlapského slova.

To je důvod, proč Armstrong pustil Fabbriho, který jako nováček zaujal v NHL 37 body (18+19), jinam.

Před sezonou se totiž uznávaný stratég s třiadvacetiletým Kanaďanem dohodl, že pokud si nevybojuje výraznou roli v kádru úřadujících šampionů NHL, vymění ho. Někam, kde by Fabbri mohl restartovat kariéru, kterou mu v posledních letech masakrovala zranění.

"Za Armstrongem přišli v létě Fabbriho agenti s tím, že pokud by si Robby nevydobyl dobrou pozici v mančaftu, tak by mu možná mohla pomoci změna prostředí," popisuje zámořský novinář Pierre LeBrun, jak se vše seběhlo.

 "Armstrong měl odpovědět něco ve stylu: Pánové, počkejme, až se rozjede sezona a uvidíme, jak se situace vyvíjí. Pokud by neměl Robby pevné místo v sestavě, tak na vás dám a vyměním ho," dodává eso televizní stanice TSN.
 
Armstrong, který si napříč hokejovou veřejností získal respekt nejen díky letošnímu zisku Stanley Cupu, ale také za fantastickou přestavbu Blues, zkrátka dodržel svůj slib.
 
Kdo si myslí, že zároveň alespoň lehce ulevil platovému stropu St. Louis, mýlí se. Ne, tady nešlo o byznys. De la Rose i Fabbri mají zcela stejnou stropovou zátěž, tedy 900 tisíc dolarů.
 
Fabbri má vyšší výkonnostní strop a Yzerman může na jeho akvizici jedině vydělat. Armstrong zase nejspíše zklidnil atmosféru v kabině a přivedl borce, který může pravidelně hrát v NHL, zaskočit za zraněné spoluhráče.
 
Bude zajímavé sledovat, jaký vývoj kariéry obou útočníků naberou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.