bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Když vánek vystřídá orkán. Ve Philadelphii řádí Fletcher jako anti-Hextall

25. června 2019, 15:45

Tomáš Zatloukal

S pečlivostí hodináře postupně budoval nový tým. Vyhýbal se okázalým gestům, kromě několika podpisů známějších volných hráčů nikdy neodpálil přestupovou bombu. Ne, Ron Hextall si coby generální manažer Letců z Philadelphie nepočínal s živelností sobě vlastní. Nebyl tím rtuťovitým divochem jako kdysi na ledě. Agresivní přístup naopak vyznává jeho nástupce Chuck Fletcher.

Ač stál Hextalla pasivnější přístup flek, množí se názory, že  jeho trpělivá přestavba bylo přesně tím, co Flyers za jeho úřadování potřebovali. Zpětně se mu dostává uznání a respektu. Stabilizoval kádr a umožnil jeho budoucí rozkvět.

Loni v prosinci ovšem Philadelphia vstoupila do nové éry. Hextalla vystřídal Fletcher, který přinesl zcela jiný styl.

Počíná si jako hráč. Nebojí se zásadních, někdy kontroverzních a nelehkých rozhodnutí. S rázností a přímočarostí, jaká zdobí třeba i Jarmo Kekäläinena, generálního manažera Modrokabátníků z Columbusu, posiluje Letce o zajímavé persony.

Stačí si připomenout posledních pár dní: získal a podepsal Kevina Hayese, za Radka Gudase přivedl Matta Niskanena, dalšími novými tvářemi se stali Justin Braun s Tylerem Pytlickem. Pytlickův příchod za Ryana Hartmana je už devátým trejdem, který Fletcher v Philadelphii učinil.

DEVÁTÝM.

To je neskutečné tempo, když uvážíte, že Fletcher je ve funkci teprve půl roku a že se do tohoto čísla nepočítají dvě výměny draftových výběrů o minulém víkendu. Právě tato aktivita z něj činí dokonalého anti-Hextalla, funkcionáře s filozofií, která více vyhovuje philadelphským bossům.

Je ovšem otázkou, zda skutečně soupisku Flyers vylepšil. Na to se názory různí a například známý server NBC Sports, který s označením anti-Hextall přišel, nepovažuje Fletcherovy manévry za jednoznačně správné.

Není se čemu divit, Niskanen s Braunem už mají to nejlepší za sebou, Hayes zase dostal nesmírně dlouhou smlouvu. Fletcherovi se přesto podařilo vyvolat dojem, že se Philadelphia prakticky přes noc stala silnějším, lepším a ambicióznějším týmem.

Až na ledě se ovšem ukáže, jak velký pokrok se opravdu udál a jak moc se Fletcher chlubí cizím peřím. Hextall totiž udělal pár tahů, na něž by se při sledování výkonů Flyers nemělo zapomenout. To on pomohl Philly od tučných kontraktů, které tížily platový strop. To on vybudoval jednu z nejlepších farem v NHL, skvěle draftoval a pracoval s talenty.

Městu bratrské lásky se to jednou jistě vyplatí. Zato není jisté, jak užitečné byly Fletcherovy výměny. Při podrobnějším zkoumání totiž pro ně platí, že není všechno zlato, co se třpytí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.