bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Když vyhrají obě strany. Colorado získalo Kadriho, v Torontu ušetřili a vylepšili defenzívu

2. července 2019, 11:00

Tomáš Zatloukal

Byl to dost možná zlatý hřeb tuze divokého dne. Zatímco se ostatní generální manažeři předháněli a podepisovali při otevření hráčského trhu jednoho volného hokejistu za druhým, Kyle Dubas a Joe Sakic získali posily jinak. Upekli náramnou výměnu, výhodnou jak pro Toronto, tak pro Colorado.

Toronto shánělo dvě věci - místo pod platovým stropem a schopného obránce s pravým držením hole.

A Dubas zajistil jediným trejdem obojí.

Tyson Barrie je bek na úrovni Jakea Gardinera a navíc do defenzívy Maple Leafs zapadá díky tomu, že je pravák. Javorové listy navíc ročně vyjde jen na 2,75 milionu dolarů, protože polovinu jeho gáže bude nadále hradit Colorado.

Laviny k Barriemu přibalily ještě všestranného a talentovaného centra Alexe Kerfoota (RFA) a výběr v šestém kole příštího draftu.

Je otázkou, zda se Dubas dokáže s Kerfootem dohodnout na přijatelné smlouvě, nicméně nejde o tu nejvyšší prioritu. Tou je podpis Mitche Marnera, k němuž má torontský GM díky pondělní výměně zase o krok blíže. Pod platovým stropem má nyní k dispozici cca. 11 milionů dolarů.

Fanoušci Colorada se mohou těšit na Nazema Kadriho, který by klidně mohl táhnout druhou útočnou formaci. Přece jen pro třetí ho byla v uplynulé sezoně škoda, na takovou pozici byl tento centr "překvalifikovaný".

Kadri umí góly střílet i připravovat, hráčů s takovým fortelem není mnoho. Škodí mu jen pověst borce s horkou hlavou, v posledních dvou ročnících play off byl pokaždé suspendován.

Avalanche vyjde na nadmíru přívětivých 4,5 milionu dolarů ročně, Sakic si kromě něj poručil také švédského zadáka Calle Rosena a výběr ve třetím kole draftu 2020.

Sakicovi se podařilo opět (nedávno přivedl Andrého Burakovskyho) výrazně posílit ofenzívu, přičemž Barrie byl pro něj zbytný. Coloradská obrana bude časem stát na Calu Makarovi s Bowenem Byramem.

Barriemu navíc za rok končí smlouva, zatímco Kadri má podepsáno do do léta 2022. Laviny tak za nevelké peníze získaly na několik sezon velmi zajímavou posilu a mohou si gratulovat. Spokojenost jistě panuje i na straně Dubase, jehož nicméně ty největší letní výzvy ještě čekají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.