bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ke Stanley Cupu jim chybí poslední krok, Capitals ovládli čtvrtý duel

5. června 2018, 6:15

Martin Zíta

Stanley Cup je na dosah. Washington Capitals ovládl čtvrtý finálový duel a v sérii v Vegas Golden Knights vede 3:1 na zápasy. Od premiérového vítězství v soutěži dělí Washington poslední výhra.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights

6:2 (3:0, 1:0, 2:2)

Stav série: 3:1

Branky a nahrávky: 10. Oshie (Kuzněcov, Bäckström), 17. T. Wilson (Kuzněcov), 20. Smith-Pelly (Niskanen, Ovečkin), 36. Carlson (Kuzněcov, Oshie), 54. Kempný(Bäckström, Oshie), 59. Connolly (Bäckström, Kuzněcov) – 46. Neal (Haula, C. Miller), 53. R. Smith (Marchessault, Sbisa)

Dostane se Washington do trháku, nebo Vegas srovná krok? Tak zněla otázka před čtvrtým finálovým duelem. Základ odpovědi byl položen už v první třetině.

Capitals se podařilo otevřít skóre už v desáté minutě zásluhou TJ Oshieho a ještě před první sirénou na rozdíl dvou branek washingtonský náskok zvýšil Tom Wilson a posléze se trefil také Devante Smith-Pelly.

Vegas se po přestávce vrátilo dobrou hrou a Capitals dokázali zatlačit. Naráželo ale na velmi dobře chytajícího Bradena Holtbyho a brankovou konstrukci. Washington v prostředním dějství zvládl vystřelit na branku pouze pět kotoučů, jeden ale prošel za Fleuryho záda.

Golden Knights se na gólovou odpověď zmohli až ve třetím dějství. Na 1:4 snížil finský útočník Erik Haula a s blížící se poslední pětiminutovkou se Vegas dotáhlo na jedinou branku.

Ihned po třefě Reillyho Smithe ale Washingtonu vrátil jistotu Michal Kempný, který obnovil tříbrankovébrankové vedení svého týmu. Vítězství Capitals v samém závěru ještě jednou pojistili.

Po čtyřech zápasech tak Washington ve finálové sérii vede v poměru 3:1. Série se pro pátý duel přesouvá do Vegas, kde mohou Capitals orazítkovat svůj první Stanley Cup v klubové historii.

B. Holtby (WSH) – odchytal 60:00 minut, 28 zákroků, úspěšnost 93,3 %
M. Fleury (VEG) – odchytal 60:00 minut, 17 zákroků, úspěšnost 73,9 %

Michal Kempný (WSH) 1+0, 1 střela, čas na ledě 19:08
Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:25
Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:37
Tomáš Tatar (VEG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:07

1. T.J. Oshie (WSH)
2. Jevgenij Kuzněcov (WSH)
3. Braden Holtby (WSH)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.