bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Keith se cítí stále jako mladík, v NHL chce vydržet do svých 45 let

24. listopadu 2017, 8:00

Petr Sumbal

Že v současné NHL není pro zkušené hráče místo a ti nad třicet let by už si měli začít spořit na důchod, protože jejich kariéra pomalu spěje ke konci? Ano, takový je s trochou nadsázky opravdu trend posledních let, ale stále se najdou výjimky. Jednou z nich je nesporně obránce Chicaga Duncan Keith, který stále patří ve svém oboru mezi nejlepší. „Chci hrát až do pětačtyřiceti,“ hlásí sebevědomě čtyřiatřicetiletý obránce Hawks.

Duncan Keith je zářným příkladem toho, že stále ještě mohou vítězit zkušenosti nad dravým mládím. I když už je mu dávno přes třicet, stále je oporou zadních řad Chicaga a patří mezi nejvytíženější hráče celé NHL. S průměrným icetimem dvacet pět minut na zápas mu patří patnácté místo.

Stále chodí na led při těch nejdůležitějších momentech, jen málokdy ho zahlédnete na střídačce, když hrají Blackhawks zrovna přesilovou hru. Má za sebou třináct sezon a více než tisícovku odehraných zápasů. Končit ale ještě zdaleka nehodlá. „Upřímně, chci hrát do pětačtyřiceti,“ maluje si před sebou Kieth budoucnost dalších jedenácti sezon v NHL. V tom případě by byl nyní jen kousek za polovinou své kariéry.

„Ano, ještě jedenáct let. Cítím se stále, jako by mi bylo teprve dvaadvacet. Opravdu. I když je mi 34, připadám si fakt skvěle,“ vypráví rodák z kanadského Winnipegu. „Cítím se dokonce ještě lépe, než když mi bylo 27 nebo 28,“ přidává.

Trenér Chicaga Joel Quenneville myšlenky svého svěřence v žádném případě nerozporuje, naopak si Keitha dokáže i po čtyřicítce na ledě živě představit. „Je to rozhodně možné. Když vidím, jak se o sebe stará a jakou skvělou kondicí disponuje... Možná už nebude hrát tolik minut, ale jeho ambice se mi líbí.“

Kdo by taky nechtěl mít v týmu hráče, jakým Duncan Keith je. Byl základním stavebním úspěchem všech tří Stanley Cupů, které Chicago v nedávných letech vyhrálo, v roce 2015 dokonce obdržel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů. V letech 2010 a 2014 si pak za své výkony zasloužil ocenění Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezony.

Jisté je, že ho na ledě budeme vídat minimálně do roku 2023, kdy mu končí jeho současná smlouva. Co bude dál? Podle Keithových představ dalších pět sezon v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.