bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Keith v noci odehrál tisící zápas v NHL. A stále má plnou nádrž

14. října 2018, 12:00

Vojtěch Balon

Noční utkání proti St. Louis Blues bylo pro zkušeného zadáka Duncana Keitha tisícím v Národní hokejové lize. Dvojnásobný olympijský vítěz navíc odehrál všechny zápasy v dresu jediného celku, Chicaga Blackhawks, a je teprve šestým v bohaté klubové historii, kdo na tuto metu dosáhl.

„Je to velký milník. Jsem hrdý, že jsem se v NHL udržel tak dlouho a zahrál jsem si se spoustou skvělých spoluhráčů za skvělý klub a pod skvělým trenérem,“ usmál se Duncan Keith den před jubilejním utkáním.

Rodák z Winnipegu v noci napodobil svého dlouholetého parťáka Brenta Seabrooka, který svůj tisící duel v NHL odehrál už v březnu. „Známe se hodně dlouho. Prošli jsme si pár manželskými krizemi, ale Duncan je skvělý chlap,“ pravil Seabrook. „Spolu jsme na ledě trávili spoustu minut ve spoustě důležitých zápasů. Snažili jsme se dostat jeden z druhého to nejlepší,“ dodal.

Pětatřicetiletý zadák může na ledě působit nenápadným dojmem, jeho pravou hodnotu pro Blackhawks si ale uvědomíte, když o něco jde. Keithovou specialitou jsou bitvy ve vyřazovacích bojích, v nichž nesčetněkrát téměř neslezl z ledu: když zápas rozhodovalo prodloužení, Keithův čas na ledě se klidně dostal na nevídaných 50 minut. Chicago by v minulé dekádě bez něj jen těžko získalo tři Stanleyovy poháry.

„Čím více hraje, tím více ho to baví a tím je lepší,“ říká dlouholetý trenér Blackhawks Joel Quenneville, který ani do budoucna neplánuje Duncanu Keithovi ubrat čas na ledě. „Dřív jsem nad něčím takovým ani nepřemýšlel. Když se na něj při zápase podívám a zeptám se, jestli mu mám ubrat, zeptá se proč.“

Duncan Keith do NHL poprvé nakoukl v roce 2005 a rychle se stal nejdůležitějším obráncem Blackhawks. A ani o 1000 zápasů později se na tomto faktu nic nemění...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.