bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kempný věří ve včasný návrat. Začátek kempu nejspíš nestihne

6. září 2019, 10:00

Jan Vojkůvka

Dubnová operace stehenního svalu předčasně ukončila jeho sezonu, v níž měl obhajovat Stanley Cup se svým Washingtonem. Místo toho Michal Kempný play off, ve kterém Capitals vypadli v prvním kole, proseděl na marodce. Nyní věří, že by mohl stihnout úvodní utkání sezony nové, byť přinejmenším začátek tréninkového kempu je nadále v ohrožení...

Michal Kempný v současnosti netuší, jestli stihne začátek přípravného kempu, který začíná už 13. září. Obránce Washingtonu Capitals však zůstává pozitivně naladěn ohledně svého návratu na led a věří, že 2. října v souboji s posledními šampiony ze St. Louis nebude v sestavě svého týmu chybět.

„Pokud se mi podaří stihnout tréninkový kemp, bude to skvělé,“ cituje Kempného oficiální stránka NHL. Český obránce se zotavuje z operace stehenního svalu, které se podrobil 2. dubna. Původní odhad léčby zněl 4 až 6 měsíců mimo hru. Více než pozitivní zprávou je, že Kempný už může trénovat nejen v posilovně, ale i na bruslích.

„Pokud se tak nestane, mým cílem je být připraven na začátek sezony. Být zdravý a stoprocentně připraven na první zápas,“ upozornil Kempný. „Nechci mít žádné problémy, takže jdu krůček po krůčku a poslouchám naše doktory a fyzioterapeuty. Každý den tvrdě dřu a je za mnou spousta práce. Spoustá je jí ale také ještě přede mnou.“ 

Osmadvacetiletý urostlý zadák, který podepsal s Capitals po zisku Stanley Cupu v roce 2018 čtyřletou smlouvu v hodnotě 10 milionů dolarů, se připravuje s kondičním trenérem Markem Nemishem. S ním se dává dohromady po zranění, které si přivodil v březnu při souboji s Cedricem Paquettem z Tampy. 

„Cítím se lépe a lépe. Během léta jsem ale kvůli noze moc nebruslil. Je to pomalý proces. Nejspíš ještě potřebuji nějaký čas, ale jsem už blízko, takže uvidíme,“ podotkl český bek. 

Hlavní náplní jeho přípravy byla jízda na rotopedu a běh do schodů, po kterém dle svých slov cítil menší bolest v operované noze. „Poslední týden pro mě byl těžký. Byl to první týden, co jsem každý den bruslil a ještě posiloval. Po každém tréninku jsem cítil menší bolest. Pořád to cítím, ale to je po zranění normální. Není to nic špatného, chce to jen ještě nějaký čas,“ dodal.

Kempný v uplynulé sezoně stihl naskočit do 71 zápasů, ve kterých dal 6 branek, přidal 19 asistencí a především zaznamenal v hodnocení účasti na ledě 24 kladných bodů. Po zásluze se z něho stal jeden z pilířů washingtonské defenzivy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.