bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kempný vyvázl za krosček do obličeje s pokutou

15. května 2018, 14:01

Jan Vojkůvka

Obránce Washingtonu Michal Kempný kromě první branky v play-off poznal také odvrácenou stranu zámořského hokeje. Za faul z druhého finále Východní konference byl potrestán ligovou komisí na ochranu hráčů pokutou ve výši 2 419,35 dolarů. Českého beka tak nepotkal stejný osud jako jeho spoluhráče Toma Wilsona, který byl v semifinále konference suspendován na tři zápasy.

Sedmadvacetiletý Kempný byl potrestán nejvyšší možnou pokutou, kterou stanovuje kolektivní smlouva a vyhnul se možnému tvrdšímu trestu, o kterém disciplinární komise uvažovala. Opoře zadních řad Capitals pomohla také dosavadní bezúhonnost.

K situaci došlo ve druhém finálovém utkání v sedmé minutě třetí třetiny, kdy Kempný při souboji před vlastní brankou krosčekoval Cedrica Paquetta. Útočník Tampy vyvázl ze střetu s českým hokejistou bez zranění, sám odjel na střídačku a při cestě ke svým spoluhráčům zvládl provokativně poslat vzdušný polibek směrem na lavičku Capitals. 

Kempný obdržel za faul menší trest na dvě minuty. Pokuta, kterou musí dodatečně zaplatit, půjde na tzv. nouzový fond hráčů.

Washington může být prozatím se službami angažovaného obránce, jehož si vytáhl v únoru z Chicaga výměnou za volbu v třetím kole draftu, více než spokojen. Jeho příchod stabilizoval defenzivu a postupem času se z Kempného stal základní stavební kámen obranných řad, což prokazuje i jeho průměr více než 17 a půl minuty na zápas v průběhu play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.