bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kerfoot a Ceci podepsali s Torontem. Zbyde Maple Leafs na Mitche Marnera?

4. července 2019, 19:50

Matěj Hodoval

Toronto se i nadále řadí mezi nejaktivnější celky v mimosezonním období. Vedení Javorových listů oznámilo prodloužení smluv dvěma novým tvářím – Alexanderu Kerfootovi a Codymu Cecimu.

Útočníka Alexandera Kerfoota získalo Toronto v rámci velké výměny s Coloradem. Kromě něj putovali do kanadského města ještě bek Tyson Barrie a volba v šestém kole draftu 2020. Za tento balíček obětoval Kyle Dubas, generální manažer Leafs, Nazema Kadriho, Callea Rosena a volbu ve třetím kole výběru v roce 2020.

Zadáka Codyho Ceciho pak Maple Leafs získali z Ottawy společně s Benem Harpurem, Aaronem Luchukem a výběrem ve třetím kole draftu 2020 výměnou za Nikitu Zajceva a forvardy Connora Browna s Michaelem Carconem.

Jak Kerfoot, tak Ceci měli oba status RFA (chráněný volný hráč). S oběma hokejisty se však Toronto dohodlo na nových kontraktech.

Alexander Kerfoot podepsal na čtyři sezony v celkové hodnotě 14 milionů dolarů. Rodák z Vancouveru má na kontě dvě sezony v National Hockey League. V té dosud poslední nastřádal dvaačtyřicet kanadských bodů (15+27) za 78 zápasů, další tři pak přidal ve dvanácti zápasech play-off.

Ceciho si Maple Leafs pojistili pouze na jeden rok, během něhož zatíží platový strop 4,5 miliony dolarů. Pětadvacetiletý Kanaďan se v NHL stěhuje taktéž poprvé, šest ročníků v řadě oblékal dres Senators. Minulou sezonu se mu podařilo vyrovnat své bodové maximum (26), když nasbíral sedm gólů a devatenáct asistencí v 74 duelech.

Podpisem těchto dvou mužů se pochopitelně zmenšilo místo pod platovým stropem. Javorové listy mohou aktuálně operovat s přibližně 3,765 miliony, další 5,3 miliony mají k dispozici po umístěním Nathana Hortona na listinu LTIR (dlouhodobě zranění hráčů). Podaří se Torontu ve svízelné situaci podepsat hvězdného Mitche Marnera?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.