bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kesler možná vynechá celou sezónu, Eaves se po těžké nemoci nejspíš vrátí

22. července 2018, 12:00

Petr Sumbal

Patrick Eaves a Ryan Kesler. Dva hráči, které kromě toho, že oba oblékají dres Anaheimu, spojuje ještě to, že je jejich budoucnost v mužstvu dost nejistá. A to ne s ohledem na výkonnost, nýbrž ze zdravotních důvodů. Anaheim by samozřejmě rád oba své důležité útočníky viděl co nejdříve v plném nasazení, toho se však v nadcházející sezóně vůbec nemusí dočkat.

Oba si neprožili jednoduchou minulou sezónu a oba mají před sebou těžkou šichtu, aby se dokázali zapojit do té současné. Pojďme ale rozebrat oba útočníky Ducks případ od případu.

Patrick Eaves, čtyřiatřicetiletý veterán, posílil Anaheim průběhu sezóny 2016/17 jako výměna z Dallasu. Jenže od té doby stihl odehrát za Ducks všehovšudy dvaadvacet zápasů v základní části a dalších sedm v play-off. Zejména poslední sezóna byla pro bývalého hráče Ottawy, Caroliny, Detroitu nebo Nashvillu doslova tristní.

Eaves byl v průběhu minulého ročníku hospitalizován s Guillainovým-Barrého syndromem, autoimunitním onemocněním, které postihuje nervovou soustavu a projevuje se paralýzou horních i dolních končetin a obličeje. Eaves stihl odehrát pouhé dvě utkání, v březnu  podstoupil operaci a podle generálního manažera Anaheimu Boba Murrayho se měl vrátit během října, tedy po těsně po startu nového ročníku.

Návrat rodáka z kanadského Calgary by celý Anaheim uvítal o to víc, že dost možná o jiného kvalitního útočníka přijdou. Řeč je o Ryanu Keslerovi, u kterého nejchmurnější předpovědi hovoří dokonce o tom, že by mohl třiatřicetiletý forvard zmeškat až celou sezónu.

Už minulou sezónu Keslerovi značně poznamenalo zranění. Kvůli problémům s kyčlí a následné letní operaci odstartoval zkušený centr sezónu až na konci prosince a stihl v základní části odehrát jen 44 utkání, během kterých si připsal 14 bodů (8+6). I přesto, že Kesler velkou část sezóny nakonec odehrál, nikdy nebyl úplně v pořádku. A to už se dostáváme k tomu, co fanoušky Anaheimu značně znepokojuje. Ve hře je totiž možnost, že aby Kesler své zranění jednou pro vždy vyřešil, mohl by úplně vynechat nadcházející ročník.

K oběma hráčům, respektive jejich zdravotnímu stavu, se v sobotu vyjádřil pro lokální noviny Orange County Register GM Anaheimu Murray. A fanoušky Anaheimu potěšil tak napůl. „Reálněji momentálně vidím, že stihne odehrát celou sezónu Patrick Eaves než Ryan Kesler. I když Ryan mi říkal, že bude v pořádku,“ prozradil Murray.

Oba útočníci by měli v Anaheimu plnit roli zkušených útočníků a hlavně Kesler byl v minulých sezónách, když ho nebrzdila zranění, jedním z bodových tahounů Ducks. Nová sezóna bude už Keslerovou pátou ve službách Anaheimu a kontrakt bývalému hráči Vancouveru vyprší až po sezóně 2021/22. Eavsovi končí smlouva po sezóně 2019/20.

Kromě vyjádření k zdravotnímu stavu Eavse a Keslera mluvil Murray také o tom, že už probíhají jednání o nových kontraktech s brankářem Johnem Gibsonem a útočníkem Jakubem Silfverbergem, kterým vyprší současné kontrakty příští rok v létě. Už 24. července pak Anaheim čeká arbitrážní slyšení s obráncem Brandonem Montourem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.