bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kessel se už těší do Arizony. O výměnu jsem ale nezažádal, vyvrátil spekulace

29. července 2019, 13:00

Vojtěch Balon

Arizona Coyotes naposledy postoupili do bojů o Stanleyův pohár v roce 2012, kdy pouštní celek dotáhli k úspěchu veteráni jako Mike Smith, Shane Doan, Martin Hanzal, Radim Vrbata, Derek Morris či Steve Sullivan. O necelou dekádu později se v Glendale blýská na lepší zítřky, Coyotes v posledních letech nadraftovali plejádu mladých opor a letos v létě se jim podařilo získat Phila Kessela.

Osvědčený střelec překonal dvacetigólovou hranici v každé z posledních jedenácti sezón, šestkrát se dokonce přehoupl přes metu třiceti branek. „Do Arizony se těším, roli mentora jsem v žádném týmu ještě neměl,“ hlásí Kessel. „Udělám, co bude v mých silách, abych mladším klukům pomohl a poradil,“ dodal.

„Nejsem ten typ, který by se bral moc vážně. Jsem pro každou legraci, ale rád si v kabině popovídám i o hokeji,“ pravil dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který svůj den se stříbrnou trofejí strávil tak, že z ní pojídal své oblíbené hot dogy.

Kesselův přesun do Arizony si pochvaluje i generální manažer klubu John Chayka. „Chtěli jsme získat někoho, kdo má takový přehled o hře jako Phil a dokáže poradit mladším hráčům. Ti tak budou v kontaktu s někým, kdo v této lize pravidelně střílí spoustu gólů.“

Ačkoliv se Phil Kessel zdá být se svým novým působištěm spokojen, o výměnu prý v Pittsburghu nezažádal, ačkoliv to tak generální manažer Pens Jim Rutherford prezentoval. „Nikdy nevíte, kdy vás vymění, ale cítil jsem, že můj čas v Pittsburghu se chýlí ke konci. Strávil jsem tam čtyři krásné roky, ale už se těším na nový začátek. Na to, že budu muset opět lidem ukázat, jaký jsem hráč a co umím,“ dodal závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.