bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kessel se vrací do Pittsburghu, New Jersey hostí Chicago. Natáhnou Caps vítěznou sérii?

6. prosince 2019, 19:44

Ondřej Mach

Nejprestižnější hokejová liga světa má v noci z pátku na sobotu na programu jen pět utkání. K vidění bude bitva mezi Devils a Blackhawks nebo Rangers s Canadiens, poprvé od svého odchodu zavítá do Pittsburghu Phil Kessel. Od tří hodin po půlnoci začne duel mezi Edmontonem a Los Angeles a hodinu poté se Ducks postaví Capitals.

1:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks

NJD: 8. místo v Metropolitní divizi (22 bodů)

CHI: 7. místo v Centrální divizi (27 bodů)

Nová sezona v podání Devils je zatím velkým zklamáním, špatné výsledky na startu tohoto týdne stály místo trenéra Johna Hynese. Jeho post zaujal asistent Alain Nasreddine, pod jehož vedením podlehli Ďáblové v úterý Las Vegas. New Jersey prohrálo poslední tři zápasy a s 22 body je druhým nejhorším celkem v soutěži, poslední příčka patří Detroitu.

Dobře na tom není ani Chicago, které se od léta stalo domovem dalšího českého hráče - Dominika Kubalíka. Výkony týmu ani čtyřiadvacetiletého hokejisty zatím úplně neodpovídají očekávání, Kubalíkův icetime v posledním utkání proti Bostonu opět klesl pod deset minut. Blackhawks mají z posledních osmí klání jen dvě výhry.

1:00 New York Rangers - Montreal Canadiens

NYR: 6. místo v Metropolitní divizi (31 bodů)

MTL: 4. místo v Atlantické divizi (30 bodů)

Jezdci se v poslední době začínají zvedat a přibližují se pozicím zaručujícím play off. Tým z posledních devíti utkání šestkrát zvítězil, naposledy včera v noci přehrál Columbus 3:2. Tahounem je dle předpokladů ruský útočník Artěmij Panarin, který má na kontě 34 bodů a v bodování celé soutěže mu patří deváté místo.

V horším rozpoložení je Montreal, kanadský klub momentálně prožívá dlouhou výsledkovou krizi. Od 17. listopadu z deseti zápasů ovládl jen jeden a v rámci Atlantické divize se propadl až na čtvrtou příčku. Canadiens stejně jako Rangers hráli včera v noci, když doma podlehli Coloradu 2:3.

1:00 Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes

PIT: 5. místo v Metropolitní divizi (34 bodů)

ARI: 1. místo v Pacifické divizi (38 bodů)

Hlavním problémem Tučňáků jsou letos bezpochyby zdravotní potíže. Mužstvo už je nějakou dobu bez kapitána Sidneyho Crosbyho, na marodce kromě toho najdete i Briana Dumoulina, Nicka Bjugstada nebo Patrica Hornvista. Pittsburgh se s nepřízní osudu přesto pere poměrně statečně, ve středu skolil úřadující šampiony 3:0.

Peprný návrat prožije útočník Phil Kessel, jenž v létě vyměnil dres s tučňákem za ten arizonský. Coyotes v probíhajícím ročníku předvádí dobré výkony a nyní dokonce vedou Pacifickou divizi před Edmontonem. Posledních pět vzájemných střetnutí opanoval Pittsburgh, Arizona naposledy zvítězila 12. února 2017.

3:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings

EDM: 2. místo v Pacifické divizi (37 bodů)

LAK: 8. místo v Pacifické divizi (24 bodů)

Olejářům po skvělém startu trochu došel dech, z posledních čtyř utkání slavili jen jednou. Nastartovat se mohou proti Kings, kterým mají co oplácet: 22. listopadu jim na jejich ledě podlehli 1:5. O týmovou produktivitu se starají zejména Connor McDavid a Leon Draisaitl, dva nejproduktivnější hráči v lize.

U Los Angeles se toho ani v této sezoně moc nezměnilo. Tým pokračuje v dlouhé přestavbě a nadále se nachází v suterénu Západní konference. Králové by měli zapracovat hlavně na přesilových hrách, které mají po Detroitu nejhorší v NHL.

4:00 Anaheim Ducks - Washington Capitals

ANA: 7. místo v Pacifické divizi (28 bodů)

WSH: 1. místo v Metropolitní divizi (47 bodů)

Výsledkový propad se nevyhnul ani Ducks, mužstvo kapitána Getzlafa od začátku listopadu vyhrálo jen čtyřikrát. První vzájemné měření sil ovládli hokejisté z hlavního města, předtím ale třikrát zvítězil Anaheim. Aby mohli být Kačeři úspěšní i nyní, musí zlepšit hru v početní výhodě.

Washington je každoroční aspirant na Stanley Cup a dokazuje to i letos: v National Hockey League momentálně není lepší tým. Úkazem je obránce John Calrson, jenž zapsal už 42 bodů za jedenáct branek a 31 asistencí. Caps zvítězili už pětkrát v řade, podaří se jim přidat další výhru?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.