bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kings si pojistili svou dvojku. Campbell dostal s předstihem novou smlouvu

8. září 2019, 19:33

Jan Vojkůvka

Brankář Jack Campbell dostává rok od roku v Los Angeles více prostoru. Zatímco v sezoně 2016/17 odchytal jeden zápas a o rok později 5 utkání, v minulé sezoně už nastoupil k 31 duelům. A tak není divu, že si Kings svou dvojku raději pojistili dříve, než bylo potřeba. Nová smlouva ho v týmu udrží další dva roky.

Byť sedmadvacetiletému Američanovi, který byl v roce 2010 vybrán na 11. místě draftu Dallasem, za nějž ovšem odchytal jen jeden zápas, stále ještě platí smlouva na jeden rok, dočkal se kontraktu nového. Ten začne platit po nadcházejícím ročníku.

V rámci něho se Campbell upsal Los Angeles na další dvě sezony s průměrným platem ve výši 1,65 milionu dolarů.

Campbell v uplynulé sezoně ve 31 zápasech zaznamenal velmi dobrý průměr 2,29 branek na zápas a úspěšnost zákroků 92,8 %. Při zmaru, jaký Los Angeles prožívalo (a bylo z toho předposlední místo v celé NHL), se jedná o znamenitá čísla. 

Zejména při porovnání s jedničkou týmu Jonathanem Quickem, který ve 46 utkáních měl jen o 6 výher víc (Campbell zaznamenal 10) a přitom inkasoval 3,38 gólů na zápas s úspěšností jen 88,79 %. 

Oproti třiatřicetiletému Quickovi se stále jedná o velmi nízký příjem. Zkušený brankář pobírá 5,8 milionů ročně a smlouvu má ještě na další čtyři sezony. Budoucnost se ovšem zdá být Campbellovi nakloněna. Pokud dokáže navázat na své výkony z minulé sezony, může ho v létě 2022 čekat cesta mezi brankářské boháče.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.