bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klidná finská povaha? Ani náhodou, Raskovi s Lehtonenem vytekly nervy

23. února 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Tuukka Rask a Kari Lehtonen, mimochodem spoluhráči z loňského bronzového týmu Finska na olympijských hrách v Soči, na první pohled působí klidným a vyrovnaným dojmem. Jenže i ledově chladným seveřanům občas koluje horká krev v žilách a s narůstající frustrací si vybíjí vztek jako onen nešťastník v mnohými zapomenuté písni rockové kapely Kabát. Poslední důkaz předvedl oba pánové o víkendu, Lehtonen v sobotu hokejkou házel, Rask v neděli zase holí sekal.

Začněme u Lehtonena, který v Dallasu poslední dobou čelí vlně kritiky za přeci jen slabší výkony, dokonce se do něj veřejně opřel hlavní kouč Lindy Ruff. Hvězdy navíc ztrácejí čím dál více dechu a naděje na postup do play-off se tenčí a tenčí. Helsinský rodák tak snáší stále větší tlak a očekávání, což mu na psychické pohodě určitě nepřidává. Když k tomu přičtete pár smolných gólů a naprosto tragický výkon defenzívy, nelze se divit, že v Lehtonenovi "bouchly" saze.

Od Detroitu dostal hned sedm gólů a rozhodně ne všechny šly na jeho vrub. Po posledním z hole Niklase Kronwalla, kterým Rudá Křídla ukončila prodloužení, se Kari neudržel a vztekle mrštil hokejkou směrem k mantinelu. V jeho případě šlo o naprosto výjimečný incident, to Rask má na rozdíl od dvojky draftu roku 2000 hustěji popsaný "trestný rejstřík". Tuukka patří mezi bouřliváky, se svým temperamentem se snaží dlouhodobě pracovat, přesto mu to občas ujede.

Památná je jeho reakce na dva mylně uznané nájezdy v AHL, opakovaně se během své kariéry pokusil rozštípat hůl o mantinel nebo o tyčky. A právě z jedné takové snahy vyplynuly zbytečné trestné minuty pro rodáka ze Savonlinny. Obhájce Vezinovy trofeje inkasoval od Jonathana Toewse v tradičně vyostřeném mači s Chicagem Blackhawks smolný gól do šatny, což nerozdýchal a pod tíhou černé série šesti porážek za sebou se pustil do dřevorubeckého díla.

Sekera do brankové konstrukce si ale našla nečekanou oběť. Zasáhla kolem jedoucího Krise Versteega, který poté seděl na střídačce s tváří zkřivenou bolestí. Rask si připsal již třetí menší trest v aktuální sezóně, čímž si stanovil osobní maximum, Lehtonen má na kontě pouze dvě minutky a to hned z druhého duelu základní části proti Columbusu Blue Jackets. Vyloučení nicméně nemělo co do činění s nezvládnutými emocemi, Kari smolně vystřelil puk mimo hrací plochu.

Ještě drobná vysvětlivka k hudební zmínce - muzika je blízká Tuukkovi, zbožňuje metal a rád relaxuje při hře na bicí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.