bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klidné léto Edmontonu. McDavid však mužstvu věří a očekává úspěch

8. srpna 2018, 11:30

Petr Sumbal

Čekali byste, že tým, který má za sebou nepovedenou sezónu, ve které byl vzdálen na sedmnáct bodů od play-off, bude v létě horečně shánět nové posily, aby své mužstvo vylepšil? Edmonton tak neučinil. Oilers jsou i přes špatný poslední ročník poměrně v klidu a sází na to, že dokážou navázat na sezónu 2016/17, kdy v podobném složení postoupili do druhého kola play-off. „Loni jsme hráli pod naše možnosti, naším cílem je vrátit se zpět na náš předchozí level,“ vyhlásila do světa hlavní hvězda Edmontonu Connor McDavid.

Connor McDavid má před sebou svou čtvrtou sezónu v NHL a play-off si zahrál zatím jen jednou. První sezónu po draftu v nejlepší hokejové lize světa hvězdnému Kanaďanovi pokazilo dlouhé zranění, poté ale už sto kanadskými body dotáhl Edmonton po deseti letech do play-off, kde nakonec Oilers vypadli až v sedmém zápase druhého kola s Anaheimem.

V minulé sezóně měl Edmonton potvrdit svůj progres a snad i zaútočit na Stanley Cup. Jenže to se vůbec nepovedlo. McDavid sice znovu vystřihl po individuální stránce povedený ročník a podruhé po sobě vyhrál kanadské bodování ligy, tentokrát dokonce se 108 body, ale na vyřazovací boje to tentokrát Edmontonu nestačilo. Dvanácté místo v Západní konferenci a ztráta sedmnácti bodů na divokou kartu? Velký propadák.

Edmonton se však rozhodl nepanikařit a nechce po jedné nepovedené sezóně měnit mužstvo, které předtím relativně dlouho dával dohromady. S touto strategií se ztotožňuje i McDavid, což je pro Edmonton velmi důležité. „Kdyby byla na trhu možnost někoho velkého přivést, určitě bychom toho využili. Nic takového se ale nenaskytlo, takže je to v pořádku. Hlavní je udržet tým pohromadě.“

Jeden z nejlepších hokejistů současnosti věří, že Edmonton na minulou zpackanou sezónu rychle zapomene a naopak naváže na povedený předminulý ročník. „Před dvěma lety jsme byli hodně dobří. Loni jsme naopak hráli pod naše možnosti a naším cílem je teď vrátit se zpět na náš předchozí level,“ vytyčil kapitán Edmontonu jasný cíl pro svůj tým. „Loňská sezóna pro nás byla cennou zkušeností, ale doufám, že už se nebude nikdy opakovat.“

Neaktivitu na hráčském trhu už dříve proklamoval a také vysvětlovat generální manažer Oilers Peter Chiarelli. „Nechystáme žádné velké změny,“ řekl Chiarelli v květnu. „Cítíme, že předminulý ročník nebyl žádnou anomálií. Máme za to, že jsme se do té doby hodně zlepšovali, ale pak se nám další sezóna z různých důvodů nepovedla.“

Chiarelli své slovo dodržel a žádné překotné změny neudělal. Přesto však na trhu volných hráčů zalovil a jako největší posily přivedl útočníky Kylea Brodziaka a Tobiase Riedera. Na draftu si pak Edmonton vybral jako desátého v pořadí obránce Evana Boucharda a dalším signifikantním krokem klubu byl podpis nové dvouleté smlouvy s útočníkem Ryanem Stromem.

„Jsem nadšený, že k nám tito kluci přišli,“ prohlásil McDavid. „Rieder svou rychlostí a ofenzivními schopnostmi skvěle mezi naše centry zapadne a Brodziak už je v NHL dlouho a dávno ukázal, co dovede,“ ohodnotil McDavid spokojeně nové letní akvizice.

Tento minimálně pozměněný kádr dostane ještě jednu šanci na to, aby dokázal, že může v NHL patřit do nadprůměru. Základním cílem musí být pro Edmonton postup do play-off a i v něm by ambiciózní klub postavený okolo McDavida a Němce Leona Draisaitla neměl být pouze do počtu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.