bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Koho k Drouinovi? Montreal může obnovit kdysi fungující spolupráci

12. srpna 2018, 8:00

Martin Schwarz

V roce 2012 spolu na Memoriálu Ivana Hlinky reprezentovali kanadské barvy, a dokonce nastoupili v jedné formaci. Na konci turnaje slavili zlaté medaile. Teď se útočníci Max Domi a Jonathan Drouin znovu shledají. Po výměně prvně jmenovaného z Arizony do Montrealu je dost možné, že dojde k obnovení spolupráce, která před šesti lety na podniku v České republice tak dobře fungovala.

Domi by se k centru Drouinovi jako levé křídlo náramně hodil. Kdo ví, jestli představitelé Canadiens při červnovém trejdu na trase Montreal – Arizona (Coyotes za Maxe Domiho obrželi Alexe Galchenyuka, pozn. redakce) uvažovali až tak dopodrobna. Ale spojení těch dvou by dávalo smysl. Kdysi mezi nimi existovala hokejová chemie a jsou stejně staří, navíc vědí, co od sebe očekávat. Jestliže měli Habs poslední roky problémy s produktivitou, příchod rodáka z Winnipegu dává fanouškům naději, že dojde ke změně.

„Jonathan je hrozně dobrý kamarád,“ chválil svého staronového spoluhráče na webu nhl.com Max Domi. „Pokud hrajete s někým takovým, zůstáváte s ním v kontaktu a řešíte spoustu věcí. Je to výborný hokejista, super parťák mimo led a stejně tak dobrý kluk do kabiny,“ pokračoval.

Drouin za sebou má statisticky zdařilý ročník (po Brendanu Gallagherovi a Alexi Galchenyukovi byl třetím nejproduktivnějším borcem týmu), ačkoli si oproti sezoně 2016-17, kdy ještě oblékal dres Tampa Bay Lightning, o pár gólů a asistencí pohoršil. Především v brankách došlo k úbytku, z 21 na 13. Střelecká nemohoucnost ale provázela takřka celý tým, Montreal nasázel za celou základní část do sítí soupeřů jen 209 kotoučů. Pouze pár mužstev na tom bylo hůře, například Buffalo (199) či Arizona (208). Není divu, že se Canadiens rozhoupali ke změnám v útočných řadách.

Hrát za Canadiens? Jedinečné

„Z přestupu do Montrealu jsem nadšený,“ vracel se ještě Max Domi ke změně, jež velmi ovlivní jeho dosavadní styl života. Zatímco na území prosluněné Arizony si užíval horkých dní, v Québecu si bude muset hned po příletu pořídit několik zimních bund, teplých svetrů a čepic. Jako rodilý Kanaďan by se ovšem s mrazivými dny měl vypořádat bez větších potíží. „Určitě mi budou chybět spoluhráči a celá organizace Coyotes, stejně jako život v Glendale. Přeji těm klukům jen to nejlepší, ale teď se chci věnovat jen a pouze Montrealu.“

Hráč draftovaný roku 2013 jako dvanáctý celkově bude chtít u nového zaměstnavatel chytit šanci za pačesy. Poslední měsíce v barvách Pouštních psů neproběhly úplně podle jeho představ. Stejně jako v Druinově případě platí, že Domiho výslednou produktivitu (9+36) výrazně ovlivnily bídné výkony celého mančaftu. Devět přesných zásahů je i přesto málo. Zvlášť když se devětkrát trefil taktéž o rok dříve, kdy vyrukoval jen k 59 střetnutím. On sám připustil, že od sebe očekával daleko víc. Už se ale nehodlá ohlížet zpět.

„Dostat šanci hrát za Canadiens je něco jedinečného,“ uvědomoval si vzrůstem malý forvard. „Člověk si užívá každou sekundu, bude pro mě velkou ctí reprezentovat klubové logo a všechny hráče, kteří za organizaci nastoupili v minulosti.“

Na závěr ještě krátký návrat k výkonům Maxe Domiho a Jonathana Drouina na zmíněném Memoriálu Ivana Hlinky z roku 2012. Za pět duelů spolu v jedné formaci sesbírali úctyhodných 12 kanadských bodů. Pouze čas ukáže, jestli si vyhoví i na klubové úrovni. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.