bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kolotoč NHL nabídne dalších sedm utkání. Zastaví Florida sérii sedmi proher?

18. ledna 2019, 19:30

Šimon Rogner

Sedm zápasů nabídne nejlepší liga světa hokejovým fanouškům v noci z pátek na sobotu. První čtyři zápasy budou mezi soupeři z Východní konference a bude se hrát o další důležité body určující jak postupující do play off, tak pořadí na čele obou konferencí. Columbus a Islanders se pokusí prodloužit své vítězné série na pět, respektive čtyři zápasy, naopak Capitals a Panthers by rádi své šňůry proher na třech, respektive sedmi zápasech rádi zastavili. Jak to dopadne?

01:00 Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens

Že se bude Columbus nacházet po půlce sezóny na příčkách zaručujících postup do play off, není překvapivé, o Montrealu se to ale už říci nedá. Canadiens však vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů a s 57 body drží první divokou kartu. Columbus zvítězil čtyřikrát v řadě a za poslední týdny se nenápadně vyšplhal až na první příčku Metropolitní divize. Do sestavy domácích se po čtyřzápasové absenci vrátí útočník Brandon Dubinsky, hosté nejspíše nasadí forvarda Charlese Hudona a obránce Karla Alznera. Silný bude také souboj mezi brankáři – Sergej Bobrovskij a Carey Price můžou vytvořit potenciálně zajímavý zápas gólmanů.

01:00 Florida Panthers – Toronto Maple Leafs

Toronto včera opět dokázalo po dvou prohrách vyhrát – ještě ani jednou od začátku sezóny neprohráli Maple Leafs třikrát v řadě –, když si poradilo s lídrem Východní konference z Tampy Bay. Dnes čeká svěřence Mikea Babcocka další nelehký souboj na ledě sousedních Panthers. Ti jsou na tom papírově mnohem hůře než Lightning – prohráli šestkrát za sebou a se 42 body mají pouhý bodový náskok od poslední Ottawy. Hosté můžou nasadit kompletní sestavu, domácím někteří hráči chybějí, včetně klíčového centra Vincenta Trochecka. Roberto Luongo už byl potvrzen jako brankář domácích, hosté by se poté, co včera chytal Frederik Andersen, mohli obrátit k Garretu Sparksovi.

01:30 Carolina Hurricanes – Ottawa Senators

Senators sice zvítězili ve třech z posledních čtyř zápasů, avšak se 41 body jsou pořád na dně Východní konference. Dnes se představí na ledě Caroliny, jež vyhrála v sedmi z posledních devíti utkání. Hurricanes se tak posunuli na 10. místo Východní konference, ale na osmé Penguins ztrácí celých sedm bodů. V sestavě domácích by se už mohl představit švýcarský útočník Nino Niederreiter, kterého Canes získali včera v rámci trejdu za Victora Raska z Minnesoty. Kdo naopak nenastoupí, je brankář Curtis McElhinney, v brance by měl začít český brankář Petr Mrázek. Krýt záda hráčům Senators by měl Anders Nilsson, i když Craig Anderson už není zraněný. Chytat by mohl zítra.

01:30 Washington Capitals – New York Islanders

Důležitý zápas pro pořadí v Metropolitní divizi hostí od půl druhé ve Washingtonu, kde se představí domácí Capitals a hosté z Brooklynu New York Islanders. Oba týmy dělí v tabulce pouhý bod – Capitals jich ve 46 utkáních 59, Ostrované 58. Parta Alexandra Ovečkina prohrála třikrát v řadě – naposledy dostala ve středu sedmigólový nášup od Nashvillu –, zatímco Islanders překonávají všechna očekávaní a zvítězili v 10 z posledních 12 zápasů. Christian Djoos za domácí a Thomas Hickey, Andrew Ladd a Tom Kuhnhackl za hosty budou zřejmě mezi těmi, kteří se zápasu kvůli zranění nezúčastní. Do sestavy a hned do branky se v dresu Capitals vrací Braden Holtby, Newyorčané budou pravděpodobně spoléhat na Thomase Greisse.

03:00 Arizona Coyotes – Pittsburgh Penguins

Mezikonferenční zápas mezi Arizonou a Pittsburghem uvidí fanoušci v Glendale a půjde o hodně. Coyotes jsou sice na 13. místě, ale v poslední době se jim docela daří – vyhráli čtyři ze šesti utkání – a na postupovou druhou divokou kartu ztrácí pouhé čtyři body. Pittsburgh po klasické skvělé formě v prosinci trochu zpomalil a prohrál třikrát z posledních pěti duelů, včetně posledních dvou. Penguins mají lepší vzájemná střetnutí – zvítězili v pěti ze šesti.

Co se týče sestav, Arizonu trápí mimořádná marodka – kvůli zraněním absentují Jason Demers, Christian Dvorak, Michael Grabner, Antti Raanta a Nick Schmaltz (ten do konce sezóny). Tučňáci se musí obejít bez Patrica Hörnqvista a Justina Schultze, jinak má Mike Sullivan k dispozici kompletní kádr včetně svých hvězd. Jednu by fanoušci měli uvidět i v brance – totiž Matta Murrayho, jemuž se na domácí straně postaví nejspíše Darcy Kuemper.

03:00 Calgary Flames – Detroit Red Wings

Vrátit se zpět na vítěznou sérii se po čtvrteční prohře se Sabres pokusí hokejisté Calgary, kteří na domácím ledě od tří hodiny přivítají Detroit. Red Wings navázali na tři porážky v řadě dvěma výhrami proti Minnesotě a Anaheimu, leč se stále nacházejí na nepříznivém 13. místě Východní konference na čele pětičlenné skupiny na úplném dně. To Flames se s 65 body ve 48 utkáních vyhřívají na první místě Pacifické divize i Západní konference a můžou být relativně spokojeni. Na obou stranách se dá očekávat sestavy v plné polní – kvůli osobním důvodům možná vynechá duel obránce domácích Travis Hamonic. Kdo nastoupí v brance, je zatím nejasné, dá se však předpokládat dvojice David Rittich – Jimmy Howard.

04:00 Vancouver Canucks – Buffalo Sabres

Celý noční program uzavře už ranní zápas mezi Vancouverem a Buffalem. Souboj dvou týmů, které oba vstoupily do začátku sezóny lépe, než mnozí čekali, ale které už klesají tabulkou. Jak Canucks – kterým chybí pouhý bod na osmou Minnesotu –, tak Sabres, již na osmý Pittsburgh ztrácejí dva body, se však pohybují na hraně postupu do play off a stále mají dost času na to zabrat a poprat se o poslední postupové příčky ve svých konferencích. Canucks sice bodovali ve třech duelech za sebou, ale prohráli pět z posledních sedmi střetnutí. Buffalu se ve čtvrtek podařilo získat cennou výhru na ledě lídra Západní konference v Calgary (4:3 PP), i tak ale svěřenci Phila Housleyho nestačili na své soupeře v sedmi z deseti zápasů.

Domácí možná budou muset postrádat svého klíčového centra Bo Horvata – proto raději povolali z farmy Tannera Kera, stav švédského mladíka Eliase Petterssona je pak stále nejistý, ale teoreticky by mohl nastoupit. Hosté jsou na tom s marodkou relativně dobře – nikdo důležitý by absentovat neměl. Jacob Markström a Carter Hutton by měli dostat na starost brankoviště svých týmů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.